Mavi Marmara'da İsrailli komutanlara kırmızı bülten

Mavi Marmara'da İsrailli komutanlara kırmızı bülten

Çağlayan Adliyesindeki 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki 6. duruşmada 4 İsrailli üst düzey komutan için kırmızı bültenle yakalama kararı istendi.

Mavi Marmara gemisi, Türkiye'den Gazze ablukasını kırmak için 31 Mayıs 2010 günü yola çıktı. İsrail askerleri uluslararası sularda gemiye saldırdı ve 10 kişinin ölmesine neden oldu. Bu kapsamda açılan ve İsrail'in yargılandığı davanın 6. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'ndeki 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

4 ÜST DÜZEY KOMUTAN İÇİN KIRMIZI BÜLTEN İSTENDİ

Savcı, mahkemeden saldırının failleri olan İsrailli generaller için tutuklama kararı verilmesini istedi. Duruşmada 4 İsrailli üst düzey komutan hakkında kasten insan öldürmeye azmettirme suçundan dolayı ayrı ayrı tutuklanmaları kararı çıktı. Sanıkların tutukluluğun gerçekleşmesi için yakalama kararı verildi. Ayrıca söz konusu kararların uluslararası düzeyde uygulanıp infazı için sanıklar hakkında kırmızı bülten istendi.

DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANI DA İÇİNDE
Mavi Marmara gemisine saldırı davasında verilen 4 sanık hakkında yakalama kararı dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'yi de kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler