Mehmet Ağarın infazı durduruldu!

Mehmet Ağar'ın infazı durduruldu!

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ağar hakkındaki 'infazın durdurulmasına' karar verdi.

Muğla İnfaz Hakimliğinin "Mehmet Ağar'ın kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesi" kararına itirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ağar hakkındaki "infazın durdurulmasına" karar verdi. 
 
Mahkeme, hakimliğin kararına dayanak gösterilen İnfaz Kanunu'nun 105/A Maddesi'nin 7. fıkrasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını da kararlaştırdı. 
 
Ağar'ın avukatı Abdulkadir Toluç, müvekkilini daha önce mahkum eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, "müvekkili hakkındaki infazın durdurulmasını" talep etti. 
 
Toluç ayrıca, Ağar'ın "kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesine" gerekçe gösterilen, İnfaz Kanunu'nun ilgili maddesinin iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını istedi. 
 
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, Ağar'ın, daha önce mahkum olduğu cezanın infazı sırasında, hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği belirtildi. 
 
Ağar hakkında, geçen günlerde "Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine" ilişkin açılan dava hatırlatılan kararda, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 105/A Maddesi'nin 7/b-c. fıkralarında belirtilen "soruşturma ve kovuşturma" ibaresinin Anayasa'ya aykırılığı dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasına karar verildiği ifade edildi. 
 
Kararda, Ağar'a ilişkin infazın durdurulması talebi de kabul edilerek, "ileride telafisi mümkün olmayan zararların meydana gelmesini önlemek amacıyla hakkındaki infazın, Anayasa'ya aykırılık itirazı sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına" karar verildiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler