Mehmet Akif Sincanda törenlerle anıldı

Mehmet Akif Sincan'da törenlerle anıldı

İstiklal Marşı'mızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 74. yıldönümünde Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle anıldı.

İstiklal Marşı'mızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 74. yıldönümünde Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle anıldı.

Düzenlenen törene Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Özlü, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Çelik, Belediye Meclis üyeleri, Okul İdarecileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Geniş bir katılımla yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Sincan İMKB İlköğretim Okulu rehber öğretmeni Selçuk Solak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Milli Şairin İstiklal Marşı ile tarihe bir bayrak gibi yazıldığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı bir sinevizyon gösterimiyle anlatıldı. Öğrenciler şiirler okudu ve Kum sanatından bazı örnekler sergilendi.

Programda Türk Tasavvuf Müziği sanatçılarından Ziya Uğur bir konser verdi. Birbirinden güzel ezgileri yorumlayan Uğur, katılımcılardan bol bol alkış aldı.

Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; Mehmet Akif Ersoy'un şair, fikir adamı olmasının yanında iman sahibi ve vatansever bir insan olduğunu ifade ederek : "Mehmet Akif vefatından sonra da yaşamaya devam eden, fikirleriyle, şahsiyeti ile bizi etkileyen bir şahsiyettir. Büyük şair olmakla birlikte fikirleri ve imanı olan Mehmet Akif, bunu ifade etmekten de çekinmeyen, yaşayan bir şahsiyettir, millet olarak Mehmet Akif'in mirasına ve anısına sahip çıkmalıyız dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler