Melisa Önel'in filmi 'Aniden', Tokyo’dan sonra Rotterdam’da

Senaryosunu Feride Çiçekoğlu ve Melisa Önel’in kaleme aldığı "Aniden" için Film eleştirmeni Adrian Martin, Agnès Varda'nın "5’ten 7’ye Cleo" filmini anarak Uluslararası Rotterdam Film Festivali'ne katılıyor...

DÜNYA prömiyerini geçtiğimiz günlerde Asya’nın ve Dünyanın önde gelen festivallerinden Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren Melisa Önel’in yeni filmi "Aniden", Avrupa prömiyerini 25 Ocak – 5 Şubat 2023 tarihleri arasında Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde (IFFR International Film Festival Rotterdam) yapacak!

Yarattığı görüntü ve ses dünyasıyla Tokyo’da kendinden söz ettiren ve beğeniyle karşılanan film hakkında en önemli uluslararası sinema televizyon kültür yayınlarından Variety’de yayınlanan röportajda editör Patrick Frater filmi "İnsan kendini Aniden bulduğunda" başlığıyla duyurmuştu.

Senaryosunu Feride Çiçekoğlu ve Melisa Önel’in kaleme aldığı "Aniden" için Film eleştirmeni Adrian Martin, Agnès Varda'nın "5’ten 7’ye Cleo" filmini anarak Uluslararası Rotterdam Film Festivali sitesinde şunları söylüyor:

"Melisa Önel'in filmi Reyhan’ın hassas, büyük ölçüde sözsüz öznelliğinden süzülen ruh halleri ve duyumlarıyla yarattığı kaleydoskopla Krzysztof Kieślowski'nin Mavi’sini (1993) çağrıştırıyor. Kentsel varoluşun dokuları ve malzemeleri arasına karışan, ve bir görünüp bir kaybolan hayalete benziyor Reyhan. Defne Kayalar'ın performansı Reyhan karakterinin hem sağlamlığını hem de gelip geçiciliğini yakalıyor."

Başrollerinde Defne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol, Ayşenil Şamlıoğlu’nun izlediğimiz kadroda Dilan Çiçek Deniz konuk oyuncu olarak yer alıyor. Aysel Yıldırım, Mehmet Bilge Aslan, Esra Kızıldoğan’ın rol aldığı filmde dizilerden tanınan çocuk oyuncu Su Çeper de bulunuyor.

Aniden Film ve Vigo Film’in yapımcısı olduğu "Aniden" T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği almış bir Türkiye - Almanya - Sırbistan ortak yapımıdır. Melisa Önel’in ikinci filmi olan "Aniden"in yönetici yapımcılarının arasında Sinan Eczacıbaşı ve Fırat İşbecer bulunuyor.

MELİSA ÖNEL HAKKINDA

Melisa Önel, eğitimini Tufts Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamladıktan sonra eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sinema yüksek lisansı ile devam etti. Fotoğraf ve film alanında işler üreten Önel’in fotoğrafları birçok uluslararası sergide yer aldı.

Fotoğraf sanatında kullandığı filmatografik görsel anlatımını sinema alanına taşıyan Melisa Önel’in 2007 yılında çektiği ilk kısa filmi Omega Fox, Hisar Kısa Film (2007) seçkisinde yer verilen 10 kısa filmden birisi oldu. Ardından ilk Belgesel filmini 2009 yılında çekti. Feminist aktivist Esmeray'ın hayatını konu alan Ben ve Nuri Bala (Me and Nuri Bala) ile 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden Altın Portakal ödülü aldı. Melisa Önel'in ilk uzun metraj filmi olan Kumun Tadı (Seaburners) 2014 yılında Berlin Film Festivali'ndeki dünya galasından sonra Türkiye galasını 33. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümünde yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler