Metin Akpınar'ın rakı sohbeti kızdırdı

Metin Akpınar'ın rakı sohbeti kızdırdı

TAPDK, "Papatyam" adlı dizide başrolü oynayan ünlü sanatçı Metin Akpınar’a önce teşekkür sonra da sitem etti.

TÜTÜN ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), sanatçı Metin Akpınar’a "sigaranın zararlarını anlattığı" için önce teşekkür mektubu gönderdi, daha sonra da sanatçının rakıyla ilgili sözleri nedeniyle sitemlerini iletti. TAPDK, "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun" kapsamında televizyon programlarını da değerlendirmeye aldı. "Papatyam" adlı dizide oynayan Metin Akpınar’ın sigarayla ilgili uyarıları nedeniyle sanatçıya teşekkür edildi. TAPDK Başkanı Mehmet Küçük imzalı teşekkür mektubunda, "Dizi, medya boyutu kapsamında örnek bir uygulama olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" denildi.

RAKIYLA İLGİLİ SÖZLER ÜZDÜ
Küçük, Akpınar’ın daha sonraki bölümlerde rakıyla ilgili söylediklerine ise üzüldüklerini söyledi. Televizyon dizilerinin izleyici üzerindeki etkisine işaret eden Küçük, şöyle konuştu:

"Papatyam’da Akpınar, oğlunun sigara içmesinin ne kadar zararlı olduğunu bir bölüm boyunca işledi. Çocukları koruma açısından, çok güzelmesajlar verdi. Ama daha sonraki bir bölümde Metin Bey ısrarla ‘Torunlarım olmadan rakı sofrasına oturmam’ diyerek yarım saat bu konuyu işlemiş. En sonunda da torunlarıyla baş başa rakıyı yudumlamış. Biz, Metin Bey’e teşekkür yazısı göndermiştik, ama bu bölüme canım sıkıldı. Bu tarz örnekler yanlış."

BİR NOT DA SÖZCÜ18'DEN
Dizide Çankırı doğumlu olarak rolünü sürdüren Metin Akpınar, geçtiğimiz bölümde sosyal paylaşım sitesi Facebook'a kayıt yaptırırken, torununun "ne mezunusunuz?" sorusuna önce "Hayat Üniversitesi" şeklinde cevap vermesi ile birlikte, daha sonra diyaloğun "Ortaokul" demesi ve cümleyi "Çankırı'da ortaokulu bitirdim" ile tamamlaması hayli tuhaf kaçtı!

Dizi senaristlerinin Çankırı'da Metin Akpınar'ın kuşağına ait bir ortaokul ismi bulamamaları, yadırganacak bir durum. Senaristlerin Metin Akpınar'a, kurulduğu günlerde İdadi Mektep, bugünlerde Selahattin İnal Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve bilinen adıyla "Taş Mektep mezunuyum" diyerek yanıt verdirmemeleri de dikkatli tv seyircisinin gözünden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler