MetroPOLL: AKP’nin oyları büyük hızla eriyor

MetroPOLL: AKP’nin oyları büyük hızla eriyor

MHP ve HDP'nin oylarını yükselttiğini belirten MetroPOLL Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar AKP'nin oy oranının ise mart ayı itibarıyla 41,8’e indiğini söyledi.

MHP ve HDP’nin oylarını yükselttiğini belirten Sencar AKP’nin oy oranının ise mart ayı itibarıyla 41,8’e indiğini söyledi.

Bugün gazetesinden Seda Şimşek’e konuşan Sencar, “Bu oran, Gezi olaylarının yaşandığı dönem de dahil şu ana kadar bulduğumuz en düşük nokta” dedi.

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar “Cumhurbaşkanlığı seçiminden beri partilerin seçmen tabanında değişiklik oldu mu?” sorusu için; “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ve sonrasında, Ağustos ve Eylül 2014’te kararsızlar ve cevapsızlar dağıtıldığında AKP’nin oyu yüzde 50 idi, 2011 seçim sonuçlarının aynısıydı. AKP’nin oylarında ekimden itibaren sürekli ve düzenli düşüş gözlemledik. Oyları şubatta yüzde 43,1’e, martta 41,8’e indi. Uzun yıllardan sonra ilk defa AKP’nin oyunu yüzde 42’ye düşmüş olarak gördük. Çok ciddi bir ekonomik kriz, bir iç karışıklık olmamasına rağmen 8 puanlık düşüş yaşandı. Bu genel oylar içinde yüzde 16’lık değişime tekabül eder. Gezi olaylarının yaşandığı dönem dahil şu ana kadar bulduğumuz en düşük, en dip nokta” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler