MHP Çankırı İl Başkanı'nı seçti! Ahmet Kurt başkanlık koltuğunda

MHP Çankırı İl Başkanı'nı seçti! Ahmet Kurt başkanlık koltuğunda

MHP Çankırı 13'üncü Olağan İl Kongresini bugün gerçekleştirdi. Kongreye tek aday olarak giren Ahmet Kurt 221 oy alarak İl Başkanı seçilirken, 5 üst kurul delegesinden birinin Ankara'da ikamet etmesi ve Tokatlı olması parti tabanında rahatsızlık yarattı.

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanlığı 13. Olağan kongresi bugün 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Tek adayla gidilen kongre salonunda 627 delegeden 239 delege oy kullandı ve Ahmet Kurt 221 geçerli oyla İl Başkanı oldu.

MHP 13. Olağan Çankırı İl Kongresi'nde MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci Divan Başkanlığı yaparken, Yönetim ve Disiplin Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu (Asil): Hasan Basri Kumru, Murat Eğmir, Bahattin Yaylacı, Yılmaz Ericekli, Uğur İskilipli, Cemil Memiş, Tekin Coçar, Alper Ericekli, Adnan Sarıkaya, Ethem Canpolat, Fatih Kaya, Zekeriya Alkaş, Ahmet Ünal, Recep Çapar, Hakan Dereli, Dursun Ertunç, Ömer Faruk Yurkancı, Ali Bozkurt, Ahmet Yılmaz, Baki Çelik, Cevdet Demirhan, Celalettin Sütlü, İsmail Çakmak, Selahattin Kuzu, Hüseyin Seyit Çakmak, İsmail Aslaner, Erkan Doğan, Hasan Hüseyin Yılmaz ve Mete Karadeniz.

Disiplin Kurulu (Asil): Adnan Şahin, Hamdi Kahraman, Faruk Usta, Ahmet Kayabaşı, Salim Yıldırım, İsmail Satılmış ve Nurettin Derelli.

Üst Kurul Delegeleri: Ahmet Kurt, Mahmut Doğar, İsmail Hakkı Esen, Ahmet Denizhan ve Ayhan Özçelik

cankiri-mhp-il-kongresi-resim-012.jpg

ÜST KURUL DELEGESİ LİSTESİ TARTIŞMA YARATTI
MHP Çankırı İl Kongresi'nin tamamlanmasının ardından parti tabanında büyük tartışma yaşandı. Tartışmanın nedeni İl Başkanı Ahmet Kurt'un listesinde yer alan 'Üst Kurul Delegeleri' (toplam 5 isim) arasında olan Ayhan Özçelik ismi oldu!

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre Üst Kurul Delegesi olarak listeye yazılan Ayhan Özçelik'in Tokatlı olduğu ve Ankara'da ikamet ettiği iddia edildi. Haber Merkezimize konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir MHP'li; "Parti teşkilatı Çankırı'da Üst Kurul Delegeliğine layık bir isim daha doğrusu bir Ülkücü bulamadı da, Çankırı'yı bilmeyen ve Ankara'da yaşayan bir Tokatlı'yı mı layık gördüler? Bu durum kişisel olarak benim çok mu çok ağırıma gidiyor! Çankırı'da yaşayan ve hayatlarının büyük bir bölümünü bu davaya adamış Ülkücülere böylesi bir hareket reva görülemez! Görülmemeli de! Çankırılı Ülkücüler bunu hakedecek bir davranış sergilemediler! Genel Başkanımızın bu duruma müdahale etmesini istiyorum!" dedi.

124469153-3639112849445052-3026783072916129627-n.jpg

KONGREDEN NOTLAR...
MHP Çankırı 13. Olağan İl Kongresi'nde Haber Merkezimizin elde ettiği notlar şöyle:

- Divan Başkanlığına seçilen Kadir Şekerci, kongre nizamı ile ilgili yaptığı bilgilendirme konuşmasında; "Başta Belediye Başkanımız olmak üzere İl Başkan adayının konuşmasından başka konuşma olmayacak" (!) diyerek sağlam bir çıkış yaptı ve salondaki delegeye seslenerek "Oylarınızı mutlaka kullanmalısınız" (iki kez) uyarısında da bulundu.

- MHP tüzüğüne göre İl Yönetim Kurulu sayısı, o ilin seçmen sayısına göre belirleniyor. Buna göre Çankırı'da MHP İl Yönetim Kurulu üye sayısının 20 olması gerekirken, açıklanan listede bu sayı 29 olarak yeraldı.

- İl Başkan adayı Ahmet Kurt'un listesi kürsüde okunurken, Yönetim ve Disiplin Kurulları 'Asil ve 'yedek' olarak değil bir bütün halinde okunurken, 'Üst Kurul Delege Listesi' ise hiç okunmadı. Listenin okunmayışının nedeni daha sonra ortaya çıkan tartışma ile netlik kazandı.

- Son olarak MHP Çankırı İl Kongresi ile ilgili olarak hafızalarda bir MHP delegesinin salondan çıkarken yanındaki arkadaşına "Irak'da Saddam dönemi iktidardaki Baas Partisi kongrelerine benzer bir kongre yaşadık! Konuşmak yasak! İkinci listeyi çıkartmak yasak! Tartışmak hepten yasak! Bu şartlar altında MHP olarak gerçekten nereye doğru gidiyoruz merak ediyorum!" cümleleri günün kısa özetiydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler