MHP lideri Bahçelinin son grup konuşması

MHP lideri Bahçeli'nin son grup konuşması

MHP lideri Devlet Bahçeli parti grubunda konuştu.

Son haftalarda yaptığı sert çıkışlarla adından söz ettiren MHP lideri Devlet Bahçeli, bugünkü grup konuşmasında da hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Erdoğan'ın 'MHP Öcalan ile görüştü' şeklindeki sözlerini ise yalanladı.

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:
 
AKP ile birlikte milli ve manevi değerler anlamsızlığa bırakılmıştır. İstismar kampanyaları, akılalmaz dedikodulara neden olmaktadır. Hükümet ihaneti masumlaştırmak amacıyla her pis tezgahtan istifade etmektedir.
 
TARİFİ OLMAYAN ÇARPIKLIK
Bir münafıkın başvurabileceği tüm çirkinlikler pişkince sergilenmektedir. Başbakan ve hükümetin en sık müracaat ettiği konu ise annelerin gözyaşlarıdır. 1 Ağustos 2009 tarihinde başlatılan ve sürekli isim değiştirerek en sonunda Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi olan açılımın ilanından bu yana analar gözyaşına boğulmuştur.- İmralı canisine ilik nakli yapan Başbakan analarımızı perişan etmiştir. Annelik elbette yüce bir duygudur. Hiçbir anne acı çekmemelidir. Annelerimizin mübarek gözyaşları mezar başında dökülmemelidir. Anne feryadı dayanılmazdır. Anne çığlığı katlanılmazdır. Biliyoruz ki ateş düştüğü yeri yakmaktadır. Başbakan ve hükümetin gözyaşlarını istismar etmeleri tarifi olmayan bir çarpıklıktır.
 
SİZLERE YAZIKLAR OLSUN
Biz annelerimizin beklentilerini biliyoruz. Biz gencecik evlatlarını kaybeden tüm annelerimizin acısını paylaşıyoruz. Analar ağlamasın sözünü PKK ile müzakereleri masumlaştırmak için kullananlara diyorum ki sizlere yazıklar olsun.
 
1 MAYIS OLAYLARI
Hükümet 1 Mayıs kutlamalarına katılanlara orantısız güç kullanarak Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi görünümüne düşürmüştür. Bu ortamı fırsat bilen marjinal örgüt militanları bir kez daha ortaya çıkıp şiddetten nasıl beslendiklerini canice sergilemiş, sapanlarla, molotoflarla zehir saçmışlardır. Bu arada yasadışı örgüt üyesi olarak gösterilen 17 yaşındaki bir kız çocuğunun başına da gaz bombası isabet etmiş, 1 Mayıs'ın anlam ve önemi gölgelenmiştir. Bu genç kızın elindeki şişenin molotof mu sirke şişesi mi olduğu basında günlerce yazılıp çizilmiştir. Diğer provokatörlerin saldırganların üzerine gidilmesi gerekirken meselenin magazinleştirilmesi kabul edilemeyecektir. Sözde çözüm ve barış sözlerinin dillendirildiği bir dönemde bu olayların zuhur etmiş olmasıdır. Görülüyor ki sınır dışına çekileceği söylenen teröristlerin uzantıları şehirleri mesken tutmuşlardır. Süreç ihaneti bu canilere fayda etmemiştir.
 
İŞÇİ SENDİKALARINA ELEŞTİRİ
İşçi sendikaları da yangına körükle gitti. Bu sendikalardan bazılarının genel başkanları sözde Akil insanlar arasında yer almışlardır. Akılları kendilerine yetmemiştir. Taksim inatlaşması Türkiye'yi germiş İstanbulluların huzurunu kaçırmıştır. 1 Mayıs günü İstanbul'daki çirkin tablodan herkes kendine ait dersleri çıkarmalıdır.
 
Başbakan ve hükümeti başarıszılığın markası haline geldiklerini anlamalılar.- Bir devletin 3 kurucu unsuru vardır. Ülke millet ve egemenlik... Türk Devlet sisteminde beka meselesi her zaman önemli, öncelikli ve ilk sıradadır. Kurucu unsurlar arasında hiyerarşi yapılmamıştır. Tarihin her devrinde Türk milletine dönük ayak oyunları hiç bitmemiştir. Hayat haklarımız birilerini sürekli rahatsız etmiş farklı anlayışlara yöneltmiştir.
 
Milletçe kaybettiğimiz her toprağımızın ve her hayal kırıklığımızın merkezinde insan suretinde dolaşan vahşiler ve fırsatçılar vardır.
 
CAHİLLİĞİN İÇİNE BATTI
Türk milletini bölünmeye ikna etmek için tüm imkanlar seferber edilmektedir. 63'lükler yurdumuzun her köşesinde bölücülük propagandası ile meşguldür. 63 aklını yemiş bir ayı aşkındır faaliyet halindedir. Başbakan bunları İrşad heyetine benzetmiş ve cahillğin içine batmıştır.
 
Birincisi bu ikisi arasında benzerlik kurmak kimsenin harcı değildir. 63'lükler PKK'nın elinden tutmuş bölücü hedeflerin mihmandarı olmuştur. İrşad heyeti ise yüksek ahlakla gönüllere girmiş ve saygıyı hak etmiştir. 63'lükler bebek katili denmesin diye taraf belirtmiştir İrşad heyeti ise milliyetçiliğin yanında olmuştur.
 
BAŞBAKAN HESAP BİLMİYOR MUSUN?
Başbakan'a göre bunlar İrşad heyeti ise mürşid kimdir? 63'lüklere tepki gösterenlerin 4 bin 980 kişi olduğunu söylemiştir. Ey Başbakan ya sen işlem bilmiyorsun yeniden abaküs başına oturman gereklidir, ya da birileri seni fena kandırıyor.
 
63'lükler bölücülüğe göz kırparken milli değerlerimizi dağlamaktadır. Türk milletinin vakarından ürkmekte ve tepkileri değersizleştirmeye yeltenmektedirler. Tarih boyunca Türk milleti bozguncularla karşı karşıya kalmıştır. Bunların nesli tükenmemiştir. Türklüğe hasımlık bunların müşterek özelliğidir. Yüce dinimiz ne çektiyse bunların elinden çekmiştir.
 
BİZİM KİME BAĞLI OLDUĞUMUZ BELLİDİR
Bizim hükümet olduğumuz yılları hatırlatan Başbakan İmralı canisi ile görüştüğümnüzü ileri sürmüştür. İmralı canisi 15 Şubat 1999'da yakalanmıştır, ertesi gün İmralı cezaevine gönderilmiştir. Bunlar yaşanırken MHP TBMM'de değildi. Pazarlık başka bir şeydir sorgulama kovuşturma başka bir şeydir Sayın Başbakan. Nasıl bir yalana batmışsın ki sorgulama ile pazarlığı birbirine karıştırıyorsun.- Başbakan bize 'Genelkurmay mı size bağlıydı siz mi G.Kurmay'a bağlıydınız?' gibi zincirleme sorular yöneltmiştir. Vereceğim cevapları özümseyebileceğin bir algılama kabiliyetin var mı? Bizim kime bağlı olduğumuz bellidir bu da Türk milletinden başkası değildir.
 
MHP ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI
Sayın Başbakan asıl sen kime bağlısın? İmralı'ya mı bağlısın Kandil'e mi bağımlısın? Bu hallere nasıl düştün? Sen T.C: Başbakanı mısın yoksa BOP'un kıdemli eş başkanı mısın? Başbakan Erdoğan tarih olmaktansa tarih yaptıklarını ifade etmiştir. Başbakan hangi tarihten bahsetmektedir? Pazarlıklar tarihi midir? Yoksa bu tarih yeni anayasayı da kapsamına almaktadır? Herkesin kalitesi hedefi ve niyeti ortadadır. Esad'a bebek katili cani diyerek yüklenen ama burada Türk milletinin aynı isimleri taktığı İmralı canisi ile pazarlık yapan Başbakan Erdoğan bunların hesabını bir bir ödeyecektir.
 
Hükümetin İmralı canisi ile birlikte düğmeye bastığı süreç bölgemizin yeniden tanzimine yönelik yürütülen parçalanma ve dağılma projesidir. İslam dünyasının yıkımı ile sonuçlanacak BOP'un bir ayağıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler