MHP mitingi İzmiri kilitledi - İZLE

MHP mitingi İzmir'i kilitledi - İZLE

Bayrak Mitingi Gündoğdu meydanında gerçekleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı ve hükümetin çözüm sürecine karşı çarpıcı mesajlar verdiği Bayrak Mitingi Gündoğdu Meydanı’nda yapılıyor. Miting nedeniyle kentte sabah itibaren trafik adeta kilitlendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Millî Değerleri Koru ve Yaşat’ adıyla 23 Mart’ta Bursa’da başladığı 9 bölgede 9 temalı büyük mitinginin 2’ncisi bugün İzmir’de yapıldı.
 
Miting için şehir dışından gelen otobüsler de, liman girişindeki park yerlerine alındı. Bornova ve Karşıyaka yönünden gelip Kordon’a çıkan liman caddesi kilitlendi. MHP  ve Türk bayrağı taşıyan kalabalıklar slogan atarak miting alanına doğru ilerliyor. Ayrıca sokaklarda dev bayrak taşıyan büyük gruplar da dikkat çekiyor.
 
MEYDANDAN İLGİNÇ PANKARTLAR
Bu arada miting meydanında son günlerin tartışmalarına gönderme yapan pankartlar da açıldı. Bunlar arasında TC tartışmasıyla ilgili olarak açılan pankartta, “T.C. itirazı olan…” yazıldı. Son günlerde Türk kelimesinin yeterince kullanılamadığı yönünde sürece karşı olanların verdiği tepkiyi simgelemek amacıyla da Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü değiştirilerek, “Ne mutlu Türküm diyebilene” pankartı açıldı.
 
100 BİN BAYRAK DAĞITILDI
Bu arada miting meydanına gelen herkese bayrak dağıtılıyor. Şu ana kadar 100 bin Türk bayrağı ve MHP flaması vatandaşlara dağıtıldı. Mitinge katılımın ise 300 bin ile 500 bin kişi arasında olması bekleniyor. Mitinge farklı partilerden de katılım bekleniyor.
 
1 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA BAYRAK
Ana teması Türk bayrağı olan mitingte, Karşıyaka’dan Gündoğdu Meydan’na 1 kilometrelik bir bayrak getirildi. Vapurla getirilen bayrak vatandaşlarının ellerinin üstünde mitingi alanına ulaştırıldı. Meydanda ayrıca tarihte kurulmuş 16 Türk devletini simgeleyen bayraklar da açıldı.
 
BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'de partisince düzenlenen "Bayrak Mitingi"nde konuştu.
 
 
Gündoğdu Meydanı'nda halka seslenen Bahçeli'nin hedefinde hükümet, çözüm süreci ve Akil İnsanlar vardı.
 
Reklam
 
Konuşması sık sık ''Vur de vuralım, öl de ölelim'' sloganlarıyla kesilen ve bu sloganlara sessiz kalan Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:
 
MHP MİTİNGİNDE ŞOK PANKART
'SENİ İNDİRMEYE ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ'
''Bil ki bayrağım; senin altında doğduk, senin etrafında toplandık, seninle soluklandık ve senin altında da öleceğiz. Dün Yüzbaşı Şerafettin Bey göğsündeki yarasına aldırmadan seni Konak Hükümet Meydanı’na asmıştı, biz de bugün seni dilediğin yere, istediğin noktaya ve hak ettiğin zirvelere and olsun ki asacağız. Seni değersizleştirmeye ve yırtmaya çalışan AKP takviyeli bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız.
 
Seni lekelemeye kalkışan, yargılamaya niyetlenen Haçlı bakiyelerine and olsun ki şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçiren kalleşlere and olsun ki izin vermeyeceğiz. Çünkü bayrak bağımsızlığımızın sembolüdür, şerefimizin, namusumuzun simgesidir. Çünkü ay yıldızlı al bayrak, Türk milletinin eksilmeyecek milli serveti, göklerdeki görkemidir. Biliyoruz ki bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır ve eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır.
 
Türk millleti dedik, bin yıllık kaynaşma ve kucaklaşmayla bütünlük kazandık. Din ve diyanet yardımıyla bir bütün haline geldik. Bize vatan bırakan, bize bayrak hediye eden bağımsızlığı kanlarıyla, canlarıyla bize kazandıran bu mutlu ecdadımızı hürmet ve rahmetle anıyorum. Biliyorum ki bugün hepsi buradadır, dualarıyla bizimledir.
 
'AYAĞINI DENK, AKLINI BAŞINA ALMALI'
PKK elçileri, terör ortakçıları, kan baronları, silah meraklıları, ölüm tacirleri, bu sesten, bu milli iradeden korkmalı ve ayağını denk, aklını başına almalıdır. Aziz dava arkadaşlarıma ve milliyetçi vatanseverlere 'çapulcular' diyen ve asıl çapulcularla, alçaklarla fikir birliği yapan Başbakan Erdoğan bu sese dikkat etmelidir. Milleti bölmeye çabalayan utanmazlar. Vatanı ayırmaya yeltenen aşağılık yüzler bu sesle yerin dibine batmalıdır.
 
'YENİ BİR ÇILGIN TÜRKLER KUŞAĞI'
Sizin sesiniz milli ruhun bastırılamayacak sesidir. Sizin sesiniz Göktürklerin, Efelerin, Zeybeklerin, Dadaşların ve Gakkoşların lisanıdır. Sizin sesiniz cumhuriyetin kuruluşundan 90 yıldan sonra yeni bir çılgın Türkler kuşağının meydan okuyuşudur.
 
'TÜRKİYE KAPKARA BİR DÖNEMİN İÇİNDE'
Muhterem İzmirliler, Türkiye kapkara bir dönemin içindedir. Türk milleti kırılmakta, bitirilmektedir. Varlığı bombalanmak istenmektedir. Tarihe şan ve şöhretle geçen aziz milletimiz çöküşe götürülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti parçalara ayrılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu hüsran verici bir tablodur. Başbakan ve hükümeti PKK'ya el uzatmış ve Türkiye'ye saldırı pozisyonuna getirmiştir. Terör suçundan müebbet hapse mahkum olan İmralı'da yatan katil Başbakan'la aleni pazarlık yapmaya soyunmuştur.
 
'CANİBAŞI SİYASALLAŞTIRILMIŞTIR'
Canibaşı siyasallaştırılmış, bölücülük olağanlaştırılmış. Türk milleti kendi içinden çıkan bir siyasi irade tarafından kıtır kıtır doğranmaktadır. Başbakan Erdoğan süreç diyerek barış ifadeleriyle Türkiye Cumhuriyeti'ni batışa sürüklemektedir. Neymiş efendim 'çözüm ve güzellik olacakmış', 'terör bitecek, silahlar susacakmış, analar ağlamayacakmış, kan duracakmış, Türkiye güçlenecekmiş' bunların hepsi yalandır, aldatmadır, hayaldir ve asılsızdır. AKP hükümeti bu iddiaları İmralı canisine boyun eğmenin bahaneleri olarak kullanmaktadır.
 
Başbakan Erdoğan İzmir'den sorarım sana getiremediğin istikrarı PKK ile mi temin edeceksin? Sen 10 yıldır ne yaptın ne ile uğraştın? Bol harcirahlı yurtdışı gezilerinde bahtın mı bağlandı, bilincin mi kaydı? Bölücü terör örgütüne teslim olmak şayet her şeyi çözecekse ne diye 29 yıldır mücadele edilmiştir? Sayın Başbakan bunlarla ilgili bir fikrin var mıdır? İmralı canisiyle görüşerek neyi çözmeye çalışıyorsun? PKK'ya ne vererek, hangi tavizleri vaad ederek silahtan vazgeçireceksin?
 
'İMRALI CANİSİYLE FİSKOS HALİNDE'
PKK her defasında silah bırakmayacağını açıklamıştır. Biz Kandil'e bayrak dikin, terör kamplarını dümdüz edin çağrısında bulunurken meğer ki Başbakan İmralı canisiyle fiskos halindedir. Bu nasıl bir art niyettir? Sayın Recep Tayyip Erdoğan senin amacın nedir? Başbakan Erdoğan'ın iyilik beklediği soysuzlar aziz şehitlerimizin kanlısı, insani görünümündeki yer altı yaratıklarıdır. Kundaktaki bebekleri katleden bunlardır. Ve Başbakan bunlarla birliktedir. Yeni anayasayı PKK ile yapabilecek kadar milletimizin karşı cephesine geçmiştir.
 
'İMRALI CANİSİ KÜRT VATANDAŞLARIMIN LİDERİ DEĞİL'
PKK etnik temelli ve kanlı bir terör örgütüdür. PKK Kürt kökenli kardeşlerimin asla temsilcisi değildir. İmralı canisi Kürt kökenli vatandaşlarımın lideri değildir. Terör örgütü için tek çıkış silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmak ve bağımsız mahkemelerde terör suçlarının hesabını bir bir vermektir.
 
'EGE'NİN DİBİNE GÖNDERECEK'
Şimdi size soruyorum: Türk olmaktan utanıyor musunuz? (Hayır). Türkiye'yi PKK'ya satma ve devretme hazırlığı yapan haramzadeleri affedecek misiniz? (Hayır). Bu hayır'lar Başbakan'ın ve İmralı canisinin emellerini Ege'nin dibine gönderecektir. Bölünmeye ve dağılmaya direneceğiz.
 
Teröristlerin masum gösterilmesine, militanların bir şey olmamış gibi siyasete taşınmasına tavır göstereceğiz. Soruyorum sizlere, benimle Türk milletini sahiplenmeye var mısınız? (Evet). Bu evet'ler Türk milletinin varlık ve birlik yolundaki yegane tercihidir.
 
'63'LÜKLER PANİKLE FAALİYETE GEÇİRİLMEKTE'
AKP hükümeti Türk milletini yıldırmak için her yolu mübah görmektedir. Anketler seferber edilmekte. 63'lükler ve sözde aydınlar telaş ve panikle faaliyete geçirilmektedir. Milletimize 'Terör bitsin mi, anaların gözyaşı dinsin mi?' diye sorular sorulmakta ve doğal olarak alınan olumlu cevaplar da süreç rezilliğine destek olarak ifade edilmektedir.
 
Mesela, 'İmralı canisiyle görüşülmesine ne diyorsunuz?' deselerdi biliniz ki milletimizin bu rezil süreci tamamıyla reddettiği ortaya çıkacaktı. Türk milleti kandırılmaktadır. Sanal destek oluşturularak milletimizin aklı çelinmektedir.
 
Süreç diyerek PKK ile görüşmelere onay veriyor musunuz? (Hayır). İmralı canisinin affını istiyor musunuz? (Hayır). Türkiye'nin bölünmesine, federal ve konfederal yönetime rıza gösteriyor musunuz? (Hayır). Bugün süreç denilen ihanete karşı çıktığımızdan dolayı AKP bize ateş püskürmektedir. Bize 'barışa karşı çıkanlar' diyebilecek kadar gözleri kör olmuştur.
 
'BAŞBAKAN SEN BU TRENİ KAÇIRDIN'
Başbakan Erdoğan koşa koşa Orhun Anıtları'na gitmiş, Tonyukuk'un yazıtlarını ziyaret etmiş. Sayın Başbakan Yahudi cesaret ödülü almak seni Yahudi yapmamıştır. Akdamar Kilisesi'ni onarmak seni Ermeni yapmamıştır. Papa heykeli altında imzalar atman seni Katolik de yapmamıştır. Sümela Manastırı'nda ayine izin vermek seni Ortodoks yapmamıştır. Tonyukuk'un aziz anısına tutunmak seni Türk ve milliyetçi de asla yapmayacaktır. Başbakan sana geçmiş olsun. Sen bu treni çoktan kaçırdın.
 
Başbakan Erdoğan hangi iftirayı atarsa atsın bizi ve destek veren siz muhterem kardeşlerimi birlik güzergahından çeviremeyecektir. Zimmet ve kalpazanlıktan sicil almış birisi bizden hesap sormaya çalışmaktadır. Başbakan hakkımda fezlekeler düzenlemektedir. Herhalde bizim kendisi gibi hemen gömlek değiştireceğimizi düşünmektedir. Bizim gücümüz İzmir'de bu meydandadır. Sana yol veren yabancı dostların bir olsun yine fayda etmeyecektir. Allahın yardımıyla hepinizin hakkından geliriz, hepinizi yere sereriz.
 
'BİR BAŞIMIZA KALSAK ALAYINIZA YETERİZ'
Türk milletine ölümü gösteren terörist zorbaların defterini düzeriz. Bir başına da kalsak alayınıza yeteriz. Sayın Başbakan PKK 'ya nasıl teslim olduğunu ve canilere neleri vaad ettiğini açıkla. İktidara gelmeden önce banka batıranlarla Bozüyük'te ne görüştüğünü itiraf et. Arap şeyhlerine, doğalgazcılara, ihalecilere millet hazinelerini nasıl yağma ettirdiğini onurluysan ifade et.
 
'BİZİM YOLUMUZ NET'
Başbakan kaçamayacaksın, kurtulamayacaksın iki cihanda da istismarlarının hesabını vereceksin. Biz her şeye katlanmaya razıyız ama sen ve hükümetin de Türk milletine ihanetten kesinlikle bağımsız yargı önüne hesap vereceksin. Bizim yolumuz nettir. Bizde fitne, dedikodu, yalan yoktur. Bizim aramızda ayrımcı, bölücü, yabancı hayranı yoktur, olmayacaktır.
 
Tıpkı 90 yıl öncesinde olduğu gibi vatanımızın birliğini korumaya kararlı mısınız? (Evet). Süreççilere ihanet odaklarına dur demeye yeminli misiniz? (Evet). Türk milleti tektir. Türk bayrağı tektir, Türk vatanı tektir ve Türkçe tek yaşayacaktır. Size güveniyor ve inanıyorum. Türk milletine mensup olmaktan iftihar eden her kardeşimle bir bütün olacağız. Kimseyi ayırmadan, dışlamadan kardeşlik hukukunu teminat altına alacağız.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler