Milletvekili Şahin Çankırıda incelemelerde bulundu

Milletvekili Şahin Çankırı'da incelemelerde bulundu

Ak Parti milletvekili Av. İdris Şahin, Çankırı'da yerel gazeteleri ziyaret etti.

Milletvekili İdris Şahin hafta sonunu Çankırı'da geçirdi. Şahin iki günlük Çankırı programı içerisinde yerel gazeteleri ziyaret etti. Karatekin gazetesini ziyaretinde AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ve yönetim kurulu üyeleri bulundu. Burada konuşan Şahin; Çankırı’nın son yıllarda Cumhuriyet tarihinde görmediği yatırımları gördüğünü aktardı. Karatekin Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kazım Kayıkçı ve Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kapdan ile bir süre sohbet eden Şahin, Çankırı’nın teşvikte 5. bölgede olduğunu ve yatırımların gerçekleştiğini, fakat gelen müteşebbisin en büyük sorununun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu aktardı.

ÜÇ ÇOCUKLU AİLE SAYISI ÇOK AZ
 
Çankırı’da  işsizlik sorunu değil, iş beğenmezlik sorunu olduğunu aktaran Şahin, “Dışarıdan gelen yatırımcı artık ilk önce kalifiye elaman arıyor. Çünkü yaptığı yatırımın boşa gitmemesini istiyor. İlimizde şu anda ciddi manada genç nüfus ve ara eleman sorunu var. Yaşlı nüfusumuz gittikçe artıyor. Yani Çankırı’da 3 çocuğu olan çok az kişi var” dedi.
 
Özellikle bayanların istihdamının çok önemli olduğunu da belirten Şahin İşkur ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı projenin çok önemli olduğunu, fakat bu tür projelerin artırılmasının özellikle ev hanımları için büyük bir gelir kaynağı teşkil edeceğini vurguladı.
 
Hükümetin yaptığı yatırımlara da değinen Şahin, özellikle Hamzalı ve Koyun Baba barajlarının Çankırı tarımı açısından büyük önem arzettiğini, barajların Çankırı için Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olduğunu aktardı.
 
Yapılan yatırım ve çalışmalar da müteahhittin çok önemli olduğunu da aktaran Şahin, “Yapılan tüm yatırımlarda Allah hayırlı müteahhitle karşılaştırsın” dedi.
 
BELEDİYE MÜCAVİR ALAN SINIRI MUTLAK GENİŞLETİLMELİ
 
17 milyon liralık Acıçay projesi ile şehir merkezinin çehresinin de değişeceğini aktaran Şahin, İmaret'i de ayağa kaldıracaklarını aktardı. Medmar'la yapılan karşılıklı çalışma sonrasında Tuz mağarasındaki bazı galerilerin turizme kazandırılacağını ve Esentepe köprüsünün yenilenerek tuz mağarasına gidecek yolun daha güzel hale getirileceğini belirtti.
 
Şehrin çok dar bir alanda olması nedeniyle kira fiyatlarının çok uçuk seviyelerde seyrettiğini de aktaran Şahin, “Belediye mücavir sınırlarının mutlaka genişletilmesi ve yeni yerleşim yerlerinin belirlenerek imara açılması lazım. Dar alanda şehir nefes alamıyor. Şehir dışlarına siteler yapılmalı ve şehrin ağırlığı bir nebze olsun rahatlatılmalı. Çankırı mutlaka kabuğunu kırmalı. İlimizde son yıllarda gerçekten güzel işler oluyor” dedi.
 
ÜNİVERSİTE YOLU OCAK AYI İÇERİSİNDE İHALE EDİLECEK
 
Şehrin önemli sorunlarından birinin de üniversite öğrencilerinin barınma sorunu olduğunu vurgulayan Şahin, “Sivil toplum kuruluşları ve özel müteşebbisler bu konuda yatırım yapmalı” dedi.
 
Üniversitenin yoluna da değinen Şahin, “Üniversite bir ilin ekonomik, sosyal ve kültürel manada gelişmesi için son derece önemli bir unsurdur. Bunun için geçmiş dönemlerde hep birlikte uğraş verdik. Ama kulağımıza kadar geldi ve çok üzüldüm. Üniversitenin yolunu benim önlediğim söylentileri var. Benim böyle bir şey yapmam mümkün mü? Böyle bir şey olabilir mi? Biz her şeyin en iyisini istiyoruz. Şu anda orada hala çalışmalar var. Oranın yolu kesinlikle yapılacak. 2,5 km’lik yolu Karayolları yapacak ve Ocak ayında ihale edilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler