Milletvekili THY uçağından indirilmek istendi!

Milletvekili THY uçağından indirilmek istendi!

AKP'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, THY uçağından indirilmek istendi!

Edinilen bilgilere göre, İslamabad uçağında, çok sayıda boş yer olduğu, pilotun uçmayı kabul ettiği halde koltuk numaralarıyla ilgili bir problemden dolayı milletvekili uçaktan indirilmeye çalışılmış. Sorunun devam ettiği belirtiliyor. Çetin, yaşadığı mağduriyeti twitter hesabından duyurdu.

Üç gündür uçuşlarında zorluklar çıkarıldığını dile getiren Çetin, uçakta boş yerler olduğu halde sürekli olarak ertelendiğini ve uçuş sistemin kendisini vekil olarak tanımadığını söyledi. Uçak kalkmadan uçağı durdurduklarını ve indirilmek istendiğini söyleyen vekil, saatli bir programa gittiğini ve bunun sabote edilmek istenmiş olabileceğini dile getirdi.

AKP’DEN İSTİFA EDEN İŞBİLEN DE MUZDARİP!
Muhammed Çetin uçakta yaşanılanları şöyle anlattı:

“Ben istifa ettikten sonra 3-4 sefer vekil olarak uçmaya kalktığımda “sistem sizi tanımıyor” mesajı ile karşılaştım. “Tamam, milletvekili olduğunuz gözüküyor, biletiniz burda  gözüküyor fakat size bilet kesmeye kalktığımızda ekonomi sınıfına atıyor ya da bir sonraki uçağa atıyor” demeye başladılar.

İlk kez Ankara’ya gidişte oldu bu. İzmir Milletvekili İlhan İşbilen ile giderken bize iki uçak kaçırttırıp 3′üncü uçağa bindirdiler.

Şöyle diyorlar; “Tamam, İlhan Bey gidebilir, fakat sizi sistem görmüyor”

Bekliyoruz, sağa, sola telefon ediyoruz. Telefon gelecek derken “Efendim, uçuş vakti geçti, kapı kapandı. Bir sonraki uçağa binin” diyorlar.

Bu sırada İlhan Bey’i de götürmediler arabada beklettiler. Uçuş ertelenince o da geldi. “İkinci uçağa aldık” dediler. Bu sefer de “Upgrade’ini yapamıyoruz, sistem sizi görmüyor, sizi ekonomiye atıyor” dediler, halbuki uçak boş.

Neyse ona da binemedik, üçüncü uçakla uçtuk. Fakat beni yine bütün milletin önünde rencide edecek şekilde en arkada uçurttular. Daha sonra Ankara’dan gelirken “yer yok” dediler. Ben yine arka tarafta oturdum fakat baktım ön taraflar boş. Bugün de İstanbul’dan Pakistan’a gidiyorduk, vekil arkadaşlarımla 3 gün önce biletlerimizi aldık. Sürekli telefon ediyoruz, Ulaştırma Bakanlığı’na, Meclis’e, Meclis Başkan Yardımcısı’na, Cemil Bey’in de bundan haberi var. Diyorum ki “Beni uçaklarda yer yok diye bekletiyorlar. Sonra da yer yok diyorlar. Bu nasıl oluyor?” diyorum. “Olamaz böyle bir şey, özlük haklarınıza aykırı” dediler.

Neyse uçağa bindik, sonra beni normal vatandaş gibi ekonomide yerime aldılar. Sonra ben ön tarafta iki yerin boş olduğunu gördüm. Sırf araştırmak için dedim “buralar niye boş?”

“Pilotlar dinlenmek isterse diye bıraktık” dediler. “Pilotlara sorar mısınız böyle kısa bir uçuşta dinleniyorlar mı?” Pilotlar, “Yok, biz gerek duymuyoruz geçemeyeceğiz” dediler.

Bunun üzerine uçak amiri, kabin amiri ve yer amiri “Tamam, vekilim geçebilirsin, iki tane boş yer var” dediler.

Ben oraya geçtim, uçak perondan ayrıldı. Uçak tam pistin başına gelirken uçak birden durdu. Daha sonra pilot bey “bir yolcumuz inmek istiyor” diye anons etti. Daha sonra yerden sivil bir arkadaş geldi “Vekilim çantanızı uçaktan çıkardık buyurun inin” dedi.

Ya ben inmek istemiyorum. İnmek istediğime dair bir şey demedim. Saat 20.00 uçağı 22.30 oldu hala bekletiliyor. Beni uçaktan polis ile çıkartacaklarını söylediler. Uçağın aşağısına polisleri getirdiler. Benimle başkalarına gözdağı vermek için beni kullanıyorlar. Ben uçaktan inmedim koltukta oturuyorum. Uluslararası uçuş kurallarını ihlal ettiğim için beni uçaktan indireceklermiş öyle söylüyorlar.

İŞTE VEKİLİN ATTIĞI O TWEETLER:
Akp’den istifamdan sonra, vekillik özlük haklarıma muhalif, THY’den keyfi-indi uygulamalara maruz kalıyorum. Hukuk hala varsa hakkımı ararım

Uçakta perondan ayrıldıktan sonra bir yolcu inecek diye anons yapıldı sonra kapı açıldı ve valizinizi çıkardık buyrun inin dediler

Benim inmek niyetim yok dedim. Polislemi çıkaracaksınız mümkün değil dedim; benle beraber bütün yolcular idolojik bir tavırla bekletiliyor

UÇAK KALKTI
20.00′da kalkması gereken TK710 sefer sayılı İslamabad uçağı saat 22.54′de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldı.

THY’DEN AÇIKLAMA
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi; "İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları ile son dönemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirketin aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. Bu gelişmeler üzerine Türk Hava Yolları Yönetimi İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’i uçuşlarda ’Upgrade’ etmeme kararı almıştır. Bugün akşamki İslamabad uçağında uçuşu bulunan Sayın Çetin, ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde hakkı olmadığı halde başka yolcuya ait business sınıfındaki koltuğa oturmuştur. Kabin ekiplerinin uyarısı üzerine, ekonomide uçmayacağını ve inmek istediğini söylemiştir. Daha sonra uçak kapı açmış ancak Sayın Milletvekili inmekten vazgeçmiştir. Bunun üzerine gerekli tutanaklar tutularak işlem yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler