Motorine 1 lira 7 kuruşluk zam geliyor

Motorine 1 lira 7 kuruşluk zam geliyor

Katma Değer Vergisi'ndeki (KDV) artış sonrası litresine 38 kuruş zam gelen motorine bir zam daha geliyor.

KATMA Değer Vergisi’ndeki (KDV) artış sonrası litresine dün itibarıyla 38 kuruş zam gelen motorine bir zam daha geliyor.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, motorine yarından itibaren (12 Temmuz) geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruşluk zam geleceği belirtildi.

Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 25,16 TL, Ankara’da 25,72 TL, İzmir’de 25,80 TL ve Çankırı'da 25,90 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmesine ilişkin karar dün yürürlüğe girmiş; bu kararla akaryakıtta katma değer vergisi (KDV) oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmişti.

Böylece, akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisine (ÖTV) 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam gelmesini öngören teklifi Temmuz ayı başında Meclis'e sunan hükümet, bir de akaryakıtta KDV zammının önünü açmış oldu.

Vergi oranlarındaki son düzenlemeler öncesi benzinin litresinden 2,5 TL, motorinin litresinden ise 2,06 TL maktu ÖTV alınıyordu. Bu ÖTV’ye bir de yüzde 18’lik KDV uygulanıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler