Mücella ve 9 arkadaşının can bedeli 10 yıl  hapis!

Mücella ve 9 arkadaşının can bedeli 10 yıl hapis!

10 canın karşılığı 10 yıl hapis olarak belirlendi.

Geçen yıl (22 Haziran 2009) Kızılcahamam TEM Otoyolu Çeltikçi beldesi Yakakaya köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında aralarında Ilgazlı Mücella Şimşekoğlu’nun da bulunduğu 10 üniversite öğrencisi hayatını kaybetmişti. Kaza ile ilgili açılan davada minibüs sürücüsü “ölüme sebebiyet vermekten” 10 yıla mahkum oldu.

Geçen yıl Kızılcahamam’da Gazi ve Hacettepe Üniversitesinden kız öğrencileri taşıyan 06 D 8538 plakalı yolcu minibüsü, Sakarya dönüşü aşırı hız nedeniyle bariyerlere çarparak devrildi. Kazada, aralarında Ilgazlı Mücella Şimşekoğlu’nun da bulunduğu Rukiye Sude Elham, Gamze Gümüş Ertekin, Kübra Batur, Fatma Bozkurt, Neriman Üce, Nesrin Demir, Fatma Gülnaz Köstü, Sümeyra Erdönmez ve Büşra Aydın can vermişti.

Olayın ardından Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan yargılama 10 Haziran 2010 Perşembe günü tamamlandı. Mahkeme heyeti araç sürücüsü Hacı Tanrıkurt’a önce 12 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra mahkemedeki iyi hali dikkate alınarak sürücü Tanrıkurt’un cezası 10 yıla indirildi. Mahkeme heyeti ayrıca Hacı Tanrıkurt’un ehliyetine de 2 yıl süreyle el konulmasına karar verdi.

MUHARREM ŞİMŞEKOĞLU:
OLAYIN GERÇEK FAİLLERİ
PERDE ARKASINDA!
Sonuçlanan dava ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Mücella Şimşekoğlu'nun babası Muharrem Şimşekoğlu "Mahkemenin verdiği karara saygı duyarım. Ancak böylesi bir olayın gerçek suçluları diğer davada ortaya çıkacak" dedi.

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde duruşmaları halen devam eden 2009-258 no'lu dosyayı titizlikle takip ettiğini belirten Şimşekoğlu "Kızım dahil o kadar öğrenciyi Adapazarı'nın Kuzuluk beldesine götüren, orada eğitim verenlerin ortaya çıkmasını istiyorum. Bir diyorlar tarikat, bir diyorlar cemaat! Her ne iş ise bu işin esas perde arkasındakiler adalet önünde hesap vermeli. Gariban bir şoförü cezalandırmakla işin biteceğini düşünenler yanılgı içerisinde olmasınlar. Ömrüm yettiği sürece bu işin peşini bırakmamakta kararlıyım." dedi.

Sözü edilen 16. Asliye Hukuk mahkemesindeki yeni duruşma adli tatil sonrasında gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler