Münir Özkul'u sonsuzluğa uğurluyoruz

Münir Özkul'u sonsuzluğa uğurluyoruz

Geride bıraktığımız cuma günü İstanbul'daki evinde 93 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Münir Özkul için şimdilerde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde bir tören düzenlendi.

Hababam Sınıfı ve Neşeli Günler gibi milyonların büyük bir keyifle izlediği ve akıllara kazınan filmlerde boy gösteren Türk sinema ve tiyatrosunun efsane ismi Münir Özkul son yolculuğuna uğurlanmadan önce bir kez kez daha sahneye çıktı. Kendisini keşfeden ve sahneye çıkartan Muhsin Ertuğrul’un adını taşıyan sahnede sevenleriyle buluştu Münir Özkul… Usta tiyatrocuya yapılan bu törenin ardından naaşı Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Burada  yapılacak törenin ardından Bakırköy’deki Zuhurat Baba mezarlığına defnedilecek.
 
Hababam Sınıfı ve Neşeli Günler gibi milyonların büyük bir keyifle izlediği ve akıllara kazınan filmlerde boy gösteren Türk sinema ve tiyatrosunun efsane ismi Münir Özkul son yolculuğuna uğurlanmadan önce bir kez kez daha sahnede… Münir Özkul, bu törenin ardından Teşvikiye Camii’nde yapılacak törenin ardından Zincirlikuyu mezarlığına defnedilecek. Sanatçı dostlarının vedası için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne getirilen Münir Özkul’a son veda yapılıyor. Hababam Sınıfı’nda Hayta İsmail rolüyle izlediğimiz Ahmet Arıman şunları söyledi:
 
Hayta İsmail – Ahmet Arıman
Sahne arkasında onu seyretmek şerefine nail oldum. Adile Naşit annemiz, Münir Abi babamız oldu. Sinemaya gelmemde tek neden Münir Abidir. Münir Özkul tam bir aile babası… Özel hayatında o kadar naif, sevecen, mütevazi bir insandı ki… Büyükler onu ziyarete geldi hasta haliyle bile son derece mütevazi bir insandı böyle bir insan yok.
 
Erhan Yazıcıoğlu
Türkiye’nin güler yüzüydü… Ona çay götürdüğüm için kendimi mutlu hissediyorum. Sakin sakin işini yapardı, herkesin halini hatrını sorardı. Onunla birlikte Hababam Sınıfı filmi için dublaj yapma imkanı da buldum.
 
cenaze-munir-ozkul-resim-01.jpg
 
İlyas Salman
Ona veda edeceğiz ama ondan ayrılmayacağız... Birkaç saat için burada yaad edeceğiz onu… Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla onunla tanışma fırsatım oldu. Çok insan sever biriydi. Münir Abinin beyni bedeninden büyüktü.
 
Nuri Alço
Onu ne zaman izleseniz keyif alırdınız, zevk alırdınız. Adile Abla ile Münir Abiyi unutmak mümkün değil. Türk sinemasında saygıyı onlardan öğrendim onlarla büyüdüm. En son onu evinde ziyaret etmiştim. Son zamanlarda böbreklerinde taş çıkması onun için işleri daha da zorlaştırdı… Başımız sağolsun.
 
Tuncay Akça
Bizim için önce babamızdı, sonra ustamızdı, sonra hocamızdı. Ona veda etmiyoruz biz. Biz onu kalbimizde, filmlerinde seyredeceğiz. bizim içi o ayrılmadı.

Benim için çok ayrı bir yeri var. Sinemaya girişimde ne kadar Ertem Eğilmez'in hakkı varsa Münir Baba'nın da hakkı var. Bize öğretmenlik, abilik, babalık yaptı. Değerlerimizi tek tek kaybediyoruz. Sözün bittiği yer, başımız sağ olsun. 

Önce Hababam'da şemsiyeyi verdi, dalga geçtirdi. Daha sonra Bizim Aile'de oğlunu oynadım. Ama burada da ağlayacak durumdayız. Hocamızı, babamızı kaybettik. 

Rahmetli Kemal abinin vefatında 'Ateş Hattı' diye program vardı. Ama o zaman bu kadar rahatsız değildi, gözleriyle hafif de olsa konuşuyordu. Rahmetli Kemal abi vefat etmeden evvel bir gece yapıldı. Bütün sanatçılar geldi ona vefasını gösterdiler. Ama bugün o vefasızlık var gibi geliyor bana...

 Ahmet Arıman
Sahne arkasında onu seyretme şerefine nail olmuş bir insanım. Benim sinemaya gelmemdeki en büyük neden Münir abidir. Münir abi, tam bir aile babası, şerefli bir aile babası.

Fakat özel hayatında o kadar naif, sevecen, mütevazı bir insan. O hasta yatağında seyrettim, bakanlar falan ziyarete geldi. Orada bile o kadar mütevazı duruyor ki. 

Adile Naşit bizim annemiz, Münir Özkul babamızdı. Adile Naşit, kanserden ölen oğlu yerine koymuştu beni. Ertem abinin yanına o getirdi.

Burada mesela ben televizyonda bazen, bazı spikerler 'bunadı' dediler. İnanın bana Münir abi yaşlanmış olabilir ama ben asla bunadığını düşünmüyorum. O yüzden 'bunama' kelimesini kullanmasınlar.

14 MART'TA ANMA...
Özkul’un vefat ettiği gün kırılan kolundan dolayı ameliyat olan ve bu sebepten dolayı cenazeye katılamayacak olan Ferhan Şensoy da 14 Mart’ta bir tören düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler