İbrahim ZENCİRCİ

İbrahim ZENCİRCİ

“Niyet hayır, akıbet hayır”

Sessizliklerinin, suskunluklarının bahanesi olarak; “Viran olası hanede evlad-ü iyal var" diyen bazı ehbaplar, öyle uzaktan uzağa gazel okumakla bu işler olmaz, diyerek bize de sitem ediyorlardı.

Eh, hakları da yok değildi. Kambersiz düğün olmaz dedim, iki kalktım bir hopladım vardım gittim, Çankırı Tanıtım Günlerinin yapıldığı Feshane'ye.

Feshane'de feshane hani, Haliç’in kenarında, Dümelli’nin Göl Bahçesi gibi bir çayıra kurulmuş, bol kapılı büyükten de büyük bir yapı.

İkinci gün, girdim yapının, yan kapısından içeri. Vali Bey uğurluyordu misafir gelen İstanbul Belediye Başkanını gerisin geri. 

feshane-ibrahimzencirci-sozcu-resim-01.jpg

Selam verirken sağa sola, Kurşunlu sergisinde verdim mola. 

Aslında hesap görecektim, baktım değil yeri.

Vali Bey’in olmasaydı koşturması, zor görürdük amirleri, müdürleri.

Yazılıp, çizilecek, aranıp bulunacak eksiklikler olsa da ilk olması nedeniyle, heyecan vericiydi tanıtım günleri. Vali Bey’in önderliğinde epeyce emek vermiş birileri.

Vali Bey’in misafirlerinden Malatyalı işadamı, dedi ki; “Geçen hafta yapılan Malatya Günlerinden çok daha başarılı Çankırı Tanıtım Günleri”

Vali Bey, dedi; “Duysun bunları Zencirci”

Dört açtım kulaklarımı ve dedim ki Vali Bey’e;

“İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan, ama biz biliriz ki, bir yerde mutlu mes'ut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. Ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünyanın en güzel yeri değildir...”

Bizim sevgimiz karşılıksız. Çok istemesek de bazı bazı yapıyoruz “şeytanın avukatlığını” o nedenle de ters düşüyoruz, eski ehbaplarla zaman, zaman.

“Bir taş attım gitti de deydi kilisenin çanına” derken ve de baltayı kurumuş dalın budağına sallarken, arada bir gövdeyi de çizmişiz. O nedenle üzmüşüz Ilgazlı gençleri.

Üzülüp dertlenmesin gençler. “Özümüzü, kültürümüzü yaran'a yakışır şekilde yaşatan dernek, başağa ve yaran ağaları tenzih ederim” demişimdir her zaman.

Yazdıklarımızın tümü iyi niyetimize göredir. Aslolan niyettir; bir şeyi söylerken neyi söylediğimiz, neyi amaçladığımız önemlidir. İyi niyetle yazılanların sonucu da hayırlı olur.

Bu gitti gelsin ganisi, Vali Bey olmuş Çankırı Tanıtımının banisi.

Merak edene:

Gani: 1. Zengin, varlıklı. 2. Bol, çok.

Bani: 1. Kurucu (kimse). 2. Yapan (kimse)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum