Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Cannes'de 11 dakika ayakta alkışlandı

Sinema dünyasının en prestijli etkinliklerinden Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne"nin ilk gösterimi yapıldı. Gösterim bittikten sonra film büyük beğeni topladı. Nuri Bilge Ceylan, dakikalarca ayakta alkışlandı.

NURİ Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu "Kuru Otlar Üstüne" filmi Cannes'da ilk gösterimini gerçekleştirdi. Ünlü yönetmen, film gösterimin ardından 11 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivalinde ayakta alkışlandı

"Kuru Otlar Üstüne" bu yıl 76'ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali'nin ana yarışma kategorisinde yer alıyor. Film, Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor. 197 dakikalık filmin gösteriminden sonra ilk eleştiriler de gelmeye başladı. Variety Yazarı Guy Lodge, Kuru Otlar Üstüne'nin Nuri Bilge Ceylan'ın önceki filmlerinin önüne geçtiği yorumunda bulundu.

Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivalinde ayakta alkışlandı

Filmin oyuncuları arasında Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Cengiz Bozkurt ve Erdem Şenocak gibi isimler yer alıyor. Nuri Bilge Ceylan, 2014 yılında "Kış Uykusu" filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmıştı. "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Uzak" ve "Üç Maymun" filmleri ise Cannes Film Festivali'nden ödüllerle döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler