Öcalan PKKlıların hızlı çekilmesi için minibüs istedi

Öcalan PKK'lıların hızlı çekilmesi için minibüs istedi

PKK'lılar, geri çekilmeyi yaya olarak yaptıkları için Türkiye'yi terk etmekte gecikmişler.

BDP Genel Başk­anı Selahattin Demirtaş, İmralı’daki son görüşmeyle ilgili bir gazeteye röportaj verdi. Demirtaş'ın Öcalan'dan aktardığı bir talep ise çok konuşulacağa benziyor.
 
'GERİLLALARA ARAÇ VERİLSEYDİ ÇOKTAN GİTMİŞLERDİ'
Demirtaş, Abdullah Öcalan’ın geri çekilme sürecinin 1 Haziran’da tamamlanmasını öngördüğünü söyleyerek, “Bir yasa çıka­rılmalı ve geri çekilme yasayla olmalı diyordu. Bunu önerdiği günlerde eğer Sayın Öcalan’ın öngördüğü çerçevede bir yasa çıkarılmış olsaydı ve geri çekilme yasaya dayanarak aleni bir şekilde yapılmış olsaydı belki de 1 Haziran’a kadar tamamlanmış olacaktı” iddiasında bulundu. Demirtaş, Öcalan’ın bu konuya ilişkin “Gerillalar yürüyerek değil çıkan yasa mukabilince araçlarla sınır dışına çıkmış olacaktı ve böylece geri çekilme çok hızlı tamamlanmış olacaktı. Fakat hükümet benim önerimi dikkate almak yerine yasayı çıkarmamayı tercih etti. Geri çekilmeyi doğallığında yavaşlattı yürüyerek gidildiği için” dediğini aktardı.
 
'KANAT MI TAKACAKLAR?'
Demirtaş, geri çekilme sürecinde karakol yapımları ve askeri amaçlı baraj yapımlarına hız verildiğini de söyledi. Demirtaş, “Hükümet dahil herkes şunu iyi biliyor ki insanlar kanat takıp uçup gidemezler. Mevsim ve doğa koşulları var. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda benim ilk aşamada belirttiğim hızlı geri çekilmenin gerçekleşme koşulları zaten oluşmamıştı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler