Okmeydanı'nda 1'i ağır 9 kişi yaralandı

Okmeydanı'nda 1'i ağır 9 kişi yaralandı

Okmeydanı'nda bu gece devam eden olaylarda, 7'si polis 9 kişi yaralandı. Yaralılardan bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Okmeydanı'nda bu gece çıkan olaylarda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 7'si polis 9 kişi yaralandı. 

İstanbul Okmeydanı, gün boyu yapılar gösteriler ve polisin müdahalesiyle savaş alanına döndü. Atılan molotofkokteylinin camından girdiği zırhlı aracı terk eden polisler havaya ateş etti. Cemevinde cenaze törenine katılan Uğur Kurt, başına isabet den kurşunla hayatını kaybetti. Göstericilerin attığı parça tesirli bombayla 7’si polis 9 kişi yaralandı. Olayları izlerken yaralanan bir kişinin durumu ağır.

Okmeydanı’ndaki gösteriler sabah saatlerinde başladı. Bir grup, Soma’daki maden faciası ve ‘Berkin Elvan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla İTO Lisesi’ne girmek istedi. Ancak buna polis izin vermedi. Çıkan gerginlik taşlı, molotoflu, biber gazlı ve TOMA’lı sokak çatışmasına dönüştü. Atılan molotofkokteyllerinden biri zırhlı akrep aracının camını kırarak içeri girdi. Zırhlı araç alev alınca polisler kendilerini can havliyle dışarıya attı. Polisler daha sonra havaya ateş açtı. Bu sırada Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesine katılan Uğur Kurt (30), boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Kurt, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 saat süren kalp masajı yapıldı, ameliyata alındı, hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı. Bu sırada gösteriler devam etti.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ
Uğur Kurt’un vurulmasının ardından Okmeydanı’nda mahalleli de polise tepki gösterdi. Çatışmaların yaşandığı sokaklarda esnaf da kepenk kapattı. Mahallelinin tepkisi üzerine polis Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nin önüne kadar çekildi. Ancak eylemciler buraya gelince, polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

BOMBALI SALDIRI
Eylemler Okmeydanı’nda gece de devam etti. Göstericiler, Şark Kahvesi yakınlarında polislere 3 tane el yapımı boru tipi parça tesirli bomba attı. Saat 22.00 sıralarında atılan bombalardan biri polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada patladı. Şarapnel parçaları başına isabet eden bir kişi kanlar içinde yere yığıldı. Ayrıca Akan Yücel isimli bir kişiyle arasında emniyet müdürünün de bulunduğu 7 polis de yaralandı. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Uğur Kurt’un ise ölüm haberi geldi gece. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, haberi Twitte’dan duyurdu: “Okmeydanı Hastahanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı, vefat etti. Allah’tan rahmet,ailesine başsağlığı diliyorum.”

POLİS AYAĞINDAN VURULDU
Mithatpaşa Caddesinde bekleyen göstericiler, polis ekiplerine taş ve havai fişek atmayı gece boyunca sürdürdü. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Gece yarısı, bir polis ayağından vuruldu. Polis hastaneye kaldırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, iki pompalı tüfekle bir tabanca ele geçirildiğini açıkladı. Gazi Mahallesi, Sancaktepe ve Sultangazi’de de eylemler düzenlendi.

‘KUSURU TESPİT EDERİZ’
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayal ilgili yaptığı ilk açıklamada “Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak. Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz.”

CENAZEYE KATILMIŞTI

000000000000000000000000000000000000000-ugurkurt-cemevionundepolistarafindanvuruldu-sozcu-resim-05-001.jpg
Ölüm haberinin ardından Kurt Ailesi’nin evine ateş düştü. 3 yıllık evli Narin Kurt, 2 yaşındaki oğlu Ali Kemal’i de yanına alarak hemen hastaneye koştu. Ancak acı haberi burada aldı. Uğur Kurt, Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisiydi. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da olayı duyunca aileyi hastanede ziyaret etti. Cemevindeki Özcan Bayram, “Bir polis silahla ateş ediyordu. Kurt bu sırada yere yığıldı” diye konuştu.

UĞUR KURT’UN CENAZESİ OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP'TA
Kurt’un cenazesi saat 03.15 sıralarında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınarak Adli Tıp Kurumuna getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler