Okullarda sınav sistemi tamamen değişiyor

'Okullarda sınav sistemi tamamen değişiyor'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın yerine getirilecek yeni ortaöğretime geçiş sistemini açıkladı.

Seviye Belirleme Sınavı yerine uygulanacak yeni ortaöğretime geçiş sistemiyle ilgili açıklama yapıldı.
 
Bakan Nabi Avcı’nın konuşmasından satır başları şöyle:
 
'2013-2014 eğitim-öğretim yılında ortaöğretime yaptığımız güncellemeyi anlatmak için buradayız. Biz sistemde bir güncelleme yapıyoruz. Paylaşacaklarımız uzun yıllara dayanan çalışmanın sadece bir kısmı. Eğitim ve öğretim çok dinamık bir süreçtir, alt yapı güçlendikçe süreç güçlenir.
 
'KISA VADEDE MERKEZİ SINAV SİSTEMİNİ  KALDIRIYORUZ'
Kısa vadede merkezi sınav  sistemini kaldırıyoruz. Okulu, sınıfı ve oradaki kazanımları ön plana çıkarıyoruz. Çoktan test yerine açık uçlu klasik sınavlar yapmayı, öğrencilere dağıtacağımız tabletlerden yararlandırmayı planlıyoruz. Sadece eğitim öğretim sürecinin değil yerleştirmede onların sosyal, sanatsal, sportuf etkinliklerinin değerlendirildiği, bu yeteneklerinin güçlendirildiği bir yaklaşımı hayata geçirmeyi planlıyoruz.
 
'DERSHANEYE İHTİYAÇ KALMAYACAK'
Sevgili çocuklar bu yıldan itibaren uygulanacak yerleştirme mantığı sayesinde okullara alternatif olarak ortaya çıkan kurumlara ihtiyaç duymayacaksınız. Ailenizle, arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçireceksiniz. Ya sınava giremezsem ya hasta olursam endişesi yaşamayacağınız bir süreci inşa etmeye çalışıyoruz.
 
'HERKESİN DÜŞÜNCESİNİ YANSITTIK'
Yeni uygulama bütün tarafların katkılarıyla oluşturuldu. Herkesin sesini, düşüncesini yansıttık. Katılımcılık ilkesi en geniş şekilde bu çalışmada uygulandı. Eğitim bir görev değil ağır bir sorumluluktur. Sorumluluğumuz çocuklarımıza, ülkemize ve dünyaya karşıdır. Eğitim hayat boyu devam eder gerçeğinden hareketle sistemi yeniledik. Bu sistemin hayata geçmesi için bakanlık bürokrasimiz, öğretmenlerimiz, kurumlarımız hazır.
 
TOPLAM 12 SINAV
Yeni ortaöğretime geçiş sisteminde öğrenciler 6 dersten toplam 12 sınava girecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak merkezi sınavlar sadece 8. sınıflarda uygulanacak. 6 ve 7 sınıflarda öğrenciler sınava girmeyecek. 6, 7 ve 8. Sınıflardaki yıl sonu başarı puanının yüzde 30’u, merkezi sınavların yüzde 70’i esas alınacak.
Merkezi değerlendirmeler her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak.
 
'OKUL TATİL EDİLECEK, YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRMÜYOR'
Merkezi değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak o günlerde okullar tatil edilecek. Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Merkezi değerlendirmelere açık uçlu soruları da içerecek.
Öğrenciler merkezi sınavları kendi okullarında girecek. Öğretmenler merkezi sınavlara kendi okullarından farklı okullarda girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler