Okulların kapalı kalma süresi uzatıldı

Okulların kapalı kalma süresi uzatıldı

Bilim kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüsüne ilişkin alınan son tedbirleri açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk ise okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüse ilişkin "Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı" dedi.

Bakan Koca sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır. Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak dışarıya özlemimiz çok uzun sürmez."

Sağlık Bakanı Koca okullara verilen aranın tatili olarak görünmemesi gerektiğini vurgulayarak, verilen aranın uzatılacağını söyledi.

60 YAŞ ÜSTÜ İKİ HASTA TABURCU EDİLDİ
Bakan Koca, ''Yoğun bakımdaki 60 yaş üstü iki hasta taburcu edildi. Yoğun bakımda 136 hasta bulunuyor. İlaçlarla birlikte bu hastaların tedavisine başlandı'' dedi.

"EVDE EĞİTİM SÜRECİ 30 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, televizyon yoluyla uzaktan eğitime başladı. Bu hafta test haftamızdı. Önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli, dolu dolu eğitime devam edeceğiz. En kısa zaman içerisinde yüzyüze eğitimle telafi çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Selçuk, ''30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler