Okuyucularımıza ve de saygıdeğer kamuoyuna duyurumuzdur

Okuyucularımıza ve de saygıdeğer kamuoyuna duyurumuzdur

AKP Çankırı Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Salim Çivitcioğlu ile ilgili olarak bu sayfalardan yayınladığımız "... vahim iddialar" başlıklı haberimizle ilgili yapılan açıklama sonrası değerlendirmemiz aşağıdadır.

AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu ile ilgili olarak sayfalarımızda yer alan "AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu ile ilgili vahim iddialar" başlıklı haberimizle ilgili olarak dün akşam saatlerinde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından "TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Çivitcioğlu'ndan Kamuoyuna" başlıklı bir duyuru yayımlandı.

Duyuruya ek olarak da Çankırı Vali Yardımcısı Şahin Bayhan tarafından e-imzalı bir belge sunuldu.

T.C. Çankırı Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sayı: 733340258-622.03-E.1189147, 20.04.2020 tarihli ve Konu: Dilekçeniz Hk. başlıklı evrakta yer alan bilgiler ile Sözcü18 sayfalarında yer alan haberimiz yalanlanmaya çalışıldı.

MİLLETVEKİLİ "KAMUOYUNA" BAŞLIĞI ALTINDA VEDAT BEKİ'YE
HAKARET ETMEYE TAM GAZ DEVAM EDİYOR

AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, sayfalarımızda hakkında yapılan her olumsuz habere 'Açıklama' adı altında sıraladığı cümlelerde Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye kanun ve yasaları çiğneyerek 'hakaret' etmeye hız kesmeden devam ediyor. Çivitcioğlu'nun son açıklaması da 'iddialar hakkında cevap verme yerine' daha önce olduğu gibi yine baştan sona hakaret ve de hedef göstermekte.

Biz bu sayfalardan bugüne kadar kendisine bir kez olsun ne "müptezel" dedik ne de "operasyon çocuğu"! Ancak sayın milletvekili sayfalarımızda gündeme düşen iddiaları yanıtlama yerine tam anlamıyla seviyeyi arzu etmediğimiz şekilde belden aşağı çekerek, tabiri caizse kendisine yakışan şekilde davranmakta ısrar ediyor.

Salim Çivitcioğlu'nun son açıklaması, Vedat Beki'ye hakaret dolu. Gelin baştan aşağı hakaret ve Vedat Beki'yi hedef gösterdiği açıklamasını okuyalım:

"Silahlı terör örgütü fetö/pyd’nin üyesi olarak kırmızı bülten ile aranan, sait sefa isimli şahsa ait operasyonel twitter hesabından yapmış olduğu asılsız ve gerçek dışı haberler ile ülkemizde ak partili siyasetçilere itibar suikastı yapılmakta yalan yanlış bilgiler ile kamuoyu yanıltılmaktadır.

Terör örgütünün yapmış olduğu gerçek dışı haberlerin borazancılığını yapan müptezel kişi şahsım ve dava arkadaşlarım hakkında itibar suikastine iştirak etmektedir.

Gerçekleri çarpıtmada pek mahir olan; hain, yalancı ve katil terör örgütünün yayınlarını Çankırı’mıza taşıması asla sonuç vermeyecektir.

Müptezel sözde gazeteci hakkında ayrıca cezai ve hukuki takip başlatılacağını bildiririm.

Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurarak bu asılsız haberin neticesi ile ilgili resmi belgeyi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Vali Yardımcısı'nın imzaladığı ve Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 20.04.2020 tarihli yazısı:

d6gy2n.jpeg

4rhbil.jpeg

VALİ YARDIMCISI BAYHAN'IN DÜN İMZALADIĞI BELGE, ADETA ÇELİŞKİLER MANZUMESİ

Sözcü18 olarak yukarıdaki açıklamaya sondan başlayalım:

Çankırı Vali Yardımcısı Şahin Bayhan imzalı belge, baştan aşağı adeta 'çelişkiler' manzumesi... Nasıl mı?

İlgili yazıda "Yine haberde yer alan İl Tarım Müdürünün de yer değişikliği olmamış, halen görevine devam etmektedir." deniliyor.

Şabanözü İlçe Tarım Müdürlüğü koltuğunda vekaleten oturan Mustafa Onsun 13.07.2017 tarihli İlçe Tahkim Komisyonu kararı sonrası görevinden alınarak Bozcaada'ya görevlendirilmedi mi?

2017/4 SAYILI TAHKİM KOMİSYONU KARARI NEREDE?

Yine ilgili yazıda "İnternet siteleri ve sosyal medyadaki haberlerde yayımlanan 2017/3 sayılı Tahkim Komisyonu Kararı ve bu kararda düzeltme yapan internet siteleri ve sosyal medyadaki haberlerde yer almayan 2017/4 nolu Tahkim Komisyonu..." diyor...

13.07.2017'de alınan karar, yaklaşık 35 gün sonra 18.08.2017'de yeniden oluşturulan Tahkim Komisyonu Kararı ile bir önceki kararın tam aksine nasıl bir karar alabiliyor? Alınan yeni kararın gerekçeleri içerisinde siyasi baskının olmadığı hayatın olağan akışına aykırı değil mi?

SÖZÜ EDİLEN 2017/4 SAYILI TAHKİM KOMİSYONU KARARI
YENİ İLÇE TARIM MÜDÜRÜ İLE YAPILMIŞ OLABİLİR Mİ?

Şabanözü Kaymakamlığı, 2017/3 Karar No ve 13.07.2017 tarihli İlçe Tahkim Komisyonu Kararına baktığımızda;

"... Çivitcioğlu Group Ltd. Şt.'nin destekleme dosyasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılmıştır, olay sübuta erdikten sonra çiftçiler adına Hamdi ÇİVİTCİOĞLU tarafından 05.07.2017 tarihinde dosyaların düzeltilmesi için dilekçe vermiş ve alınan haksız ödemenin gecikmesi ile ödeyeceğini dilekçede belirtmiştir." denirken, Vali Şahin Bayhan'ın imzaladığı belgede;

"13.07.2017 tarih ve 2017/3 Nolu İlçe Tahkim Komisyonu Kararı alınmıştır. Alınan bu kararın ardından Hamdi ÇİVİTCİOĞLU kendisi ve vekili olarak işlemlerini yürüttüğü yakınları adına itirazda bulunmuş, yapılan itiraz üzerine Şabanözü Kaymakamı Cevdet BAKKAL tarafından oluşturulan 02.08.2017 tarih ve E.1007 sayılı yazı gereğince Tespit Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuştur. Kadastro ve Zirai Bilirkişilerden oluşturulan bu komisyonca hazırlanan 11.08.2017 tarihli raporda Hamdi ÇİVİTCİOĞLU'nun kendisi ve vekili olduğu yakınlarının Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları ile fiili zemin kullanımı arasında 675 dekar alanda destek almaksızın faaliyet yürüttüğü bilirkişilerce tespit edilmiştir.

Bu tespit raporuna istinaden İlçe Kaymakamı Cevdet BAKKAL Başkanlığında 18.08.2017 tarih ve 2017/4 nolu İlçe Tahkim Komisyonu kararı alınmıştır. Alınan bu kararda 'Çiftçinin üretim faaliyetinin devam ettiği tespit edildiğinden dolayı 2017/3 sayılı kararda belirtilen 5 yıl süre ile hak mahrumiyetine gerek olmadığını..." denilmekte!

Burada Hamdi Çivitcioğlu'nun 13.07.2017 tarihli İlçe Tahkim Komisyonu Kararı'na itiraz ettiği belirtilmekte. Hamdi Çivitcioğlu komisyondan çıkan 'desteklemeden men' kararına itiraz edebilir. En doğal hakkıdır. Ancak aynı komisyonun karar içeriğinde açıkça yeralan "05.07.2017 tarihinde dosyaların düzeltilmesi için dilekçe vermiş ve alınan haksız ödemenin gecikmesi ile ödeyeceğini dilekçede belirtmiştir." cümlelerine itiraz etme şansı olmadığı açıktır.

İlgili yazıyı kaleme alanlar bu bölümde adeta 'işi yuvarlama' tekniği içerisine girmişler ve başta devletin, daha doğrusu saçı bitmemiş yetimin hakkına tecavüzü legal hale getirme gayreti içerisinde bulunmuşlardır.

YAŞANAN GELİŞMELER IŞIĞINDA SORULARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun bizlere yaptığı hakaretleri kendisine 'aynen' iade ediyoruz. Konuyla ilgili olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'nin kişisel açıklaması şöyle:

"Sayın milletvekilinin bugüne kadar şahsıma karşı takınmış olduğu tavır açık ve net ortada... Bundan önce de Çankırı şehir merkezinde gazetecilere yapmış olduğu açık basın toplantısında da hakaretemiz cümleleri kullanmaktan imtina etmediği gibi dün akşam gerçekleştirdiği açıklamada da benzer hal ve davranışı sürdüregelmiştir.

Şahsımla ilgili olarak yukarıdaki açıklamada ifade ettiği 'müptezel...' ve daha önceki basın toplantısında ifade ettiği 'operasyon çocuğu' kelimelerini bu sayfalardan kendisine aynen iade etmekte hiçbir beis görmüyorum...

Bununla birlikte zat-ı muhteremin sosyal medyada paylaşılan iddiaların kaynağını Fetö/PYD örgütü ile ilişkilendirmesi benim gazetecilik alanımın çok mu çok dışında! Çünkü, ben hayatım boyunca ismi geçen örgütle hiçbir şekilde biraraya gelmedim... Ve yine hayatım boyunca o örgütle ilgili bir bağım ya da iltisakım olmadı. Bu durum halen yargılandığım davada iddia makamının hazırlayıp mahkeme heyetine sunduğu mütalaada da açıkça ortaya konuldu. Buna karşın bölge milletvekili, 15 Temmuz sonrası devletin kolluk kuvvetleri karşısında 'Fetö itirafçısı' olarak 4 sayfalık ifade verdi. Ve bu konu da ulusal medyada yer aldı.

Ancak ne gariptir ki; Salim Çivitcioğlu ulusal medyada yer alan bu haberlerle ilgili tek bir dava açmadığı gibi, konuyla ilgili açıklama yapma gereği dahi duymadı.

Açık ve net olarak ifade ediyorum ki; Bundan önce yine bu sayfalarda şahsıyla ilgili benzer iddialarda olduğu gibi AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, mensubu bulunduğu iktidar partisinin siyasi gücünü arkasına alarak alışılagelmiş kişisel şovuyla birlikte bolca hakaret etmeyi kendisine çıkış yolu olarak şiar edinmiş!

Bence sorun yok! Hal ve davranışlarında ısrarcı olabilir... Bu negatif ısrarcılığının da önümüzdeki süreçte kendisine nasıl bir dönüş yapacağını hep birlikte yaşayarak göreceğiz...

Ben sözlerimi çok uzatmak istemiyor ve yeni soruyla gündeme kaldığımız yerden devam ediyorum:

- Hamdi Çivitcioğlu'nun bizatihi Şabanözü İlçe Tarım Müdürlüğü'ne verdiği ve devletin zararını karşılamayı taahhüt ettği 5.07.2017 tarihli dilekçede; faiziyle birlikte karşılamayı kabul ettiği DEVLET ZARARI'nın kamuoyuna açıklanmasını talep ediyorum.

Bu açıklamayı Çankırı İl Tarım Müdürlüğü de yapabilir...

Neden derseniz, madem ki bölge milletvekilini savunmakta bu kadar iştahlı; Haydi mesai bitmeden şu rakamı açıklayın da hep birlikte görelim, saçı bitmemiş yetimin ne kadar hakkı Çivitcioğlu ailesine peşkeş çekilmiş?

Ben ve kamuoyu bunun yanıtını bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler