Ölümünün 49. yılında anılıyor

Ölümünün 49. yılında anılıyor

Ankara - Çankırı Gençlik Derneği ve cansaati.org ortaklaşa organizasyonla Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi'yi ölümünün 49. yılında anma programı düzenlediler.

Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi ölümünün 49. Yılında Çankırı Araştırmaları Topluluğu (cansaati.org) ve Çankırı Gençlik Derneği’nin ortalaşa organizasyonuyla Ankara’da anılacak.

16 Şubat Çarşamba 19.30'da Keçiören Tepebaşı Güçsüzler Yurdu – Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan anma programında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat ve 2005 yılında yayına giren “Çankırılı Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi Kitabı”nın yazarı, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar konuşmacı olarak katılacaklar.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye Birincisi Orta Sakarcaören Köyünden Ankara Merkez İHL öğrencisi Ahmet Demir’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak olan programda Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi’nin torunu Hilmi Astarlı da ailenin içinden bir isim olarak Astarlızâde’yi anlatacak.

Çankırı Gençlik Derneği üyesi gençlerden oluşan bir ekibin Tasavvuf Musikisi dinletisi gerçekleştireceği programda  Astarlızâde’ye dair hazırlanan belgesel niteliğindeki sinevizyon gösterisi  Astarlızâde’yi tanımak, anlamak ve gelecek kuşaklara aktarma yolunda önemli bir rol üstlenecek.

Program, Astarlızâde’nin anısına hazırlanan çeşitli ikramların misafirlere takdim edilmesiyle sona erecek.

Çankırılı Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi’yi Anma Programı
16 Şubat 2011 Saat 19.30
Ankara - Keçiören Tepebaşı Güçsüzler Yurdu - Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler