ORC Araştırma son seçim anketi: Cumhur İttifakı mum gibi eriyor!

ORC Araştırma son seçim anketi: Cumhur İttifakı mum gibi eriyor!

ORC Araştırma, son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 35,7'de kalırken; Millet İttifakı yüzde 48,7'ye ulaştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim için 14 Mayıs’ı işaret etmiş, 10 Mart’ta da yetkisini kullanacağını ve seçimi öne alacağını söylemişti.

İktidar, buna erken seçim yerine yeni bir 'güncelleme' olarak bakarken, gündemin yeni tartışma maddesi Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı ve seçime hangi kanunla gidileceği tartışma konusu olmuştu.

Muhalefet de Erdoğan’ın üçüncü defa cumhurbaşkanı olamayacağını sürekli dile getiriyor. Son olarak siyasetin gündeminde ittifakların oy oranları yer alıyor. Gündemin en çok konuşulan konu başlıkları arasında; ittifakların adayları ve kazanma potansiyelleri.

14 Mayıs'ta yapılması öngörülen seçimlere 105 gün kala siyasi partilerin oy oranları belli oldu. ORC Araştırma, 23 - 26 Ocak tarihleri arasında 45 ilde gerçekleştirilen araştırmada 4 bin 580 kişi ile Yüz Yüze anket yöntemiyle görüşmeler yapıldı.

"Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği araştırmada Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark 13 puan oldu.

Partilerin oy oranları şöyle:

AKP: Yüzde 30,2

CHP: Yüzde 23,1

İYİ Parti: Yüzde 19,3

HDP: Yüzde 7,6

MHP: Yüzde 5,5

Gelecek Partisi: Yüzde 2,7

DEVA Partisi: Yüzde 2,6

TDP: Yüzde 2,3

Zafer Partisi: Yüzde 1,8

BBP: Yüzde 1,6

BTP: Yüzde 1,4

Diğer: Yüzde 1,9

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler