Orta-Çerkeş karayolu 6 gün sonra trafiğe açıldı

Orta-Çerkeş karayolu 6 gün sonra trafiğe açıldı

Son 6 gündür ulaşıma kapalı olan Orta - Çerkeş karayolu zorlu çalışmalar sonrasında nihayet bu sabah trafiğe açıldı.

Tüm ülkeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk hava, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ısı ile Çankırı - Orta ilçesinde kendisini fazlasıyla hissettirdi.

Orta - Çerkeş karayolu
Kantar Mevkiinden görüntüler - TIKLA

Geçtiğimiz hafta bölgede etkisini fazlasıyla gösteren yoğun kar yağışı başta ulaşım olmak üzere hayatı önemli ölçüde olumsuz etkiledi. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri okullar tatil edildi. Pazartesi günü de taşımalı eğitime ara verildi.

ORTA - ÇERKEŞ KARAYOLU 6 GÜN KAPALI KALDI

Yoğun kar yağışı bölgede ulaşımı tahminlerin üzerinde olumsuz etkiledi. İlçenin köy yolları ile bağlantısı kesildiği gibi, Orta - Ankara karayolu da zaman zaman ulaşıma kapanırken Orta - Çerkeş karayolu son 6 gündür ulaşıma tamamen kapalı kaldı.

Özellikle Orta - Çerkeş karayolu arasındaki Kantar mevkiinde yaklaşık 500 m'lik mesafe çalışmaları oldukça zorlaştırdı. Bölgedeki kar kalınlığının zaman zaman 4 m'ye yükseldiği görülürken, soğuk hava ile birlikte kar kütlesinin adeta mermer kütlesine dönüştüğü gözlemlendi. Karayolları ekiplerine ait kar küreme aracı Orta yönünden çalışmalara başlarken Çerkeş yönünden de dozerle yolu açma çalışmaları tüm hızıyla devam etti.

KARLARA GÖMÜLMÜŞ TERKEDİLMİŞ KAMYONET

Dün (5 Mart 2012) akşam saatlerinde Karayolları ekiplerinin çalışmaları tüm hızıyla devam ederken ekipler, Kantar mevkiinde yaklaşık 4 metre kara gömülü beyaz renkli bir kamyonetle karşılaştılar. Bölgede araştırma yapan Karayolları görevlileri herhangi bir tatsız olayla karşılaşmazken kamyonet sürücüsünün günler öncesinde aracını karayolunda terkederek yaya olarak Çerkeş'e döndüğü öğrenildi.

ORTA - ÇERKEŞ KARAYOLU 6 GÜN ARADAN SONRA
SABAH SAATLERİNDE NORMALE DÖNDÜ

Karayolları ekiplerinin gece boyu süren yoğun çalışmaları ile 6 gündür kapalı olan Orta - Çerkeş karayolu sabah saatlerinde trafiğe açıldı.

Fotoğraflar: Turan Köroğlu - Orta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler