Paristeki infazda önemli gelişme

Paris'teki infazda önemli gelişme

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının infazıyla ilgili gözaltındaki 2 kişinin dışında 11 isimin daha son 45 günlük telefon kayıtlarını mercek altına alındı.

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının infazıyla ilgili gözaltındaki 2 kişinin dışında 11 isimin daha son 45 günlük telefon kayıtlarını mercek altına alındı. Sabah savcılığa çıkarılan zanlılardan birisi serbest bırakılırken ifadesi alınan zanlının kimliği belli oldu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise "önemli bulgular var" dedi.

Soruşturma için özel olarak görevlendirilen Paris terörle mücadele özel alt birimi perşembe günü gözaltına aldığı ve daha sonra gözaltı sürelerini savcılıktan aracılığı ile uzattığı iki zanlıdan birini bugün sabah saatlerinde savcılığa sevk etti.
 
KİMLİĞİ BELLİ OLDU
 
Özel yetkili savcının zanlılardan birini serbest bırakırken soruşturması devam eden zanlının kimliği belli oldu. Sakince Cansız'ın şoförü olduğu belirlenen Ömer Güney isimli şahsın sorgusu devam ediyor. Öldürülen 3 kadından Sakine Cansız'ı cinayet günü Partis'teki büroya bıraktığı belirlenen Güney'in Sivas Şarkışla nüfusuna kayıtlı olduğu da öğrenildi.
 
DAVUTOĞLU: ÖNEMLİ BULGULAR VAR 
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 'Önemli bulgulara ulaşılmakta olduğunu söyleyebilirim" dedi.
 
TELEFON KAYITLARI MERCEK ALTINDA 
 
Cansız'ı infaz edildiği büroya getirdiklerini tespit edilen iki zanlının yurt dışı ilişkileri ve telefon trafiği mercek altına alınmıştı. Paris polisinin gözaltına alınan iki kişinin tetikçi olmadığı, bilgi sızdıran kişiler olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Polis, gözaltındaki 2 kişinin dışında 11 isimin daha son 45 günlük telefon kayırlarını mercek altına aldığı öğrenilirken, bugün sabah saatlerinde savcılığa çıkarılan zanlılardan birinin serbest bırakıldığı belirtildi.
 
POLİS'TEKİ KANAAT, BİLGİ SIZDIRMIŞ OLABİLİRLER
 
Paris polis yetkililerindeki genel kanaat, infazı gerçekleştiren ellerin gözaltındaki zanlılar olmadığı yönünde. Polis yetkilileri,'İnfazlarda tetiği çeken ellerin gözaltındaki isimler olmadığı kanaati ağırlık basıyor. Zira tetiği çeken eller gözaltındaki isimler olsaydı ülkeyi rahatlıkla terk edebilecekleri bir zaman dilimine sahiptiler. Ancak her ihtimali dikkate alarak, soruşturmayı derinleştiriyoruz.'yorumunda bulundu.
 
Polis yetkililer, gözaltındaki isimlerin Cansız'ın Paris programının takviminden haberdar oldukları için bu takvimi sızdırmış olabilecekleri şüphesi üzerinden hareketle soruşturmayı derinleştiklerini zanlılardan ikisinin de aynı evi paylaştığı ve zanlılardan birinin konuya pek vakıf olmadığı görüşünün hakim olduğunu düşündüklerini belirttiler. Fransız istihbaratının da, Zanlıların ilişkide oldukları kişilerle yaptıkları telefon görüşmelerini mercek altına aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler