Pazar günkü maç özel bir projedir

"Pazar günkü maç özel bir projedir"

Çankırı Belediyespor Kulüp Başkanı Karaali "Özgün projeyi sabote etme gayretlerini anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Pazar günü Çankırı Atatürk Stadında oynanacak olan ve sadece bayanların izleyeceği maç, şehir merkezinde büyük tartışma yaratıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje doğrultusunda, 2. Lig Beyaz Grupta son maçını Alanyaspor ile oynayacak olan Çankırı Belediyespor, maçla ilgili hazırlıklarını tamamladı.

8 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Çankırı Belediyespor Kulübü ile Futbol Federasyonunun ortak projesi kapsamında maçın hakem triosu ve gözlemcileri bayan. Bunun dışında saha kenarındaki top toplayıcılar da kız öğrencilerden oluşuyor. Proje kapsamında tribünlerde yer alacak seyirciler de bayan olacak.

Maça gelecek olan bayanların giriş ücretleri Futbol Federasyonu tarafından karşılanacak. Bütün bunlar günler öncesinden taraftara duyurulurken, Çankırı spor kamuoyu "Maç neden erkeklere açık değil?", "Başkan son maçta kendisine yapılacak kötü tezahürattan çekindiği için tribünlere taraftar almıyor" (!) gibi söylemler de hız kazandı.

BAŞKAN ŞİRECİ: ÖZGÜN PROJEYİ KİMSE BALTALAMASIN
Yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezine konuşan Kulüp Başkanı Karaali "Türkiyede ilk belki dünyada da ilk olan böylesi bir projeyi Çankırı spor kamuoyunun başka yönlere çekme çabalarına anlam veremiyorum" dedi. Karaali sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazar günü grubumuzda Alanyaspor ile ligin son maçına çıkacağız. Her iki takımın da düşme ya da şampiyon olma gibi bir konumu yok. Maçın skoru da başka takımları olumlu ya da olumsuz etkilemiyor. Böylesi bir durumda, 8 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Kulüp yönetimi olarak hazırladığımız projeyi Futbol Federasyonuna sunduk. Sayın Başkan ve yönetimi de projemizi olumlu karşıladı ve destekledi. Bu çerçevede MHK maça kadın hakem ve gözlemci ataması yaptı. Bizler de başta özel güvenlik olmak üzere top toplayıcı personeli dahi kız öğrencilerimizden oluşturduk. Böylesi bir organizasyona takımımızı sezon boyunca destekleyen taraftarımızı da üzülerek dahil edemiyoruz. Bu durumun da anlayışla karşılanmasını beklemek en doğal hakkımız. Ancak işi mecraından uzaklaştırarak konuyu başka yönlere çekme gayretlerini üzülerek takip ediyorum. Ülkemizde belki de dünyada ilk kez profesyonel futbol müsabakasında gerçekleşecek böylesi bir olayı sığ düşünceler altına sokarak baltalamanın kimseye faydası olacağını düşünmüyorum."

ÇANKIRILI HANIMEFENDİLERİ MAÇ SAATİNDE
TRİBÜNLERE BEKLİYORUZ

Pazar günü oynanacak olan karşılaşmada 8 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla tribünlerde yer alacak hanım seyircilere kulüp yönetimi hediye çantalar hazırladı. Başkan Karaali "Maç daveti ile ilgili olarak Çankırı'da bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak yine de Çankırılı hanımefendilerin maç saati öncesi tribünleri dolduracağını düşünüyorum. Çankırılı sanatçımız Sevgi Petek hanımefendi de maç öncesi bir konser verecek. Gerçekleşecek organizasyon ile Çankırımız tarihi bir gün yaşayacak" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler