Pençe-Kilit Harekatı'ndan acı haber: 6 asker şehit

Pençe-Kilit Harekatı'ndan acı haber: 6 asker şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bugün bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu duyurdu. Çatışmada 1 asker yaralanırken, 13 terörist de etkisiz hale getirildi.

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe-Kilit hava destekli kara harekatında önceki gün PKK'lı teröristlerin saldırısında 6 askerin şehit olmasından sonra dün de aynı bölgeden şehit haberleri geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu.

İKİ AYRI NOKTAYA SALDIRI DÜZENLEDİLER

Teröristlerle sağlanan temasta 16 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Olumsuz hava şartlarından yararlanarak sınırda konumlanan Mehmetçik'e ait üs bölgelerine güdümlü yeni nesil füze ve roketatarlarla saldıran teröristlerin kaçış noktalarına operasyon düzenlendi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Atak taarruz helikopterleri ile silahlı insansız hava araçları ve insansız keşif uçaklarının da uçuş gerçekleştirememesinden istifade eden PKK'lı teröristler, sisli ve puslu havayı fırsat bilerek Mehmetçik'in konumlandığı iki ayrı noktaya saldırı düzenledi.

Yer yer şiddetli çatışmaların devam ettiği belirlenirken, sıcak çatışma bölgesinde teröristlerin kendi aralarındaki kriptolu telsiz kestirmelerinde, peş peşe düzenlenen hain saldırıların günler öncesinden planlamasını yaparak emir ve talimatını veren teröristlerin 'Haki Gabar' kod adlı İskan Akyüz ile 'Sedat Urfa' kod adlı Abdulkadir Zenger oldukları belirlendi. Her iki teröristin de bölgedeki çatışmaları yönlendirdikleri belirlendi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

MSB, saldırıda Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan ve Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın şehit olduğunu duyurdu.



ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 16'YA YÜKSELDİ

MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden teröristlere yönelik operasyonlarımız etkili şekilde sürüyor. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir. Mehmetçiklerimizin bölgede etkisiz hâle getirdiği terörist sayısı 16’ya yükseldi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız!

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz."

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ AHMET ARSLAN ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan'ın (25), Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan ailesine haber verildi.

Evli ve bir çocuk sahibi Arslan'ın Agahefendi Mahallesi'ndeki ailesinin evine gelen Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve askeri yetkililer, baba Sedat ve anne Esengül Arslan'a şehadet haberini verdi.

Arslan ailesinin yakınları ve mahalle sakinlerinin önünde toplandıkları şehidin evine ve sokağın girişine Türk bayrağı asıldı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da şehit evini ziyaret ederek, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.



PİYADE SÖZLEŞMELİ ER KEMAL ASLAN ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın (22) ailesine şehadet haberi verildi.

Elazığ nüfusuna kayıtlı şehit Aslan'ın, Güneykent Mahallesi'nde yaşayan annesi Yeter ve babası Mehmet Aslan'a acı haberi yetkililer verdi.

Şehidin ailesinin oturduğu binaya Türk bayrağı asılırken, baba Mehmet Aslan, sosyal medya hesabından "Oğlum şehit oldu, ne mutlu bana" paylaşımı yaptı.

Şehit Aslan'ın cenazesinin, memleketi Elazığ'da toprağa verileceği öğrenildi.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER ENİS BUDAK ŞEHİT OLDU

Çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak şehit oldu. Şehidin acı haberi, Manisa'nın Yunusemre ilçesi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. İlçe Kaymakamı öncülüğündeki heyet tarafından baba İkram Budak'a (54) şehadet haberi verildi.

6 kardeş olduğu öğrenilen Şehit Piyade Sözleşmeli er Enis Budak'ın 2 yıl önce, babasıyla aynı isme sahip olan annesi İkram Budak'ı kanserden kaybettiği öğrenildi. Şehidin eylül ayında sosyal medya hesabından askeri kıyafetle paylaştığı fotoğrafının üstündeki "Cesaret dağında korku rüzgarı esmez, aslanlar gibi yaşayın" paylaşımı dikkat çekti.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER SEMİH YILMAZ ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan 22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli er Semih Yılmaz'ın ailesine şehadet haberi verildi. Şehit Yılmaz'ın Akkent Mahallesi'nde yaşayan babası Ramazan Yılmaz'a acı haberi yetkililer verdi. Haberin verilmesinin ardından şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrağı asıldı. Şehit Aslan'ın cenazesinin memleketi Kırıkkale'de toprağa verileceği öğrenildi.



PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ABDULKADİR İYEM ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in Gaziantep'teki ailesine şehadet haberi verildi. Şehit İyem'in (25) merkez Şehitkamil ilçesi Eyüpsultan Mahallesi'nde yaşayan annesi Ayişe ve babası Mehmet İyem'e acı haberi yetkililer ulaştırdı. Şehidin 8 kardeşten biri ve bekar olduğu öğrenildi. Şehit İyem'in cenazesinin, Gaziantep'te toprağa verileceği belirtildi.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER CEBRAİL DÜNDAR ŞEHİT OLDU

Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli er Cebrail Dündar'ın acı haberi, Mardin'deki baba ocağına ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli er Cebrail Dündar, şehit oldu.

Şehidin acı haberi, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Arıklı Mahallesi, Boyunlu Mezrası'ndaki baba evine ulaştı. Baba evine Türk bayrağı asılırken, şehidin Malatya'da ikamet eden eşine de acı haberin ulaştığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin Mardin'de defnedileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler