Polonyalı eğitimciler Çankırıdan kınalı ayrıldı!

Polonyalı eğitimciler Çankırı'dan "kınalı" ayrıldı!

AB Comenius Regio projesi kapsamında Çankırı'da bulunan 8 kişilik Polonya heyeti, Çankırı ve Türk kültürü ile yakından tanıştı.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanmakta olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Regio projesi kapsamında Polonyalı eğitimcilerin katıldığı toplantı 27 Şubat – 03 Mart 2012 tarihleri arasında Çankırı'da gerçekleştirildi. Toplantıya Polonya'yı temsilen 8 eğitimci katıldı. Polonyalı heyetin kadın üyeleri Çankırı'dan ellerine kına yakılı bir şekilde ayrıldılar.

KINALAR TİCARET MESLEK LİSESİNDE YAKILDI

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek’i makamında ziyaret eden temsilciler daha sonra projenin yerel ortaklarından olan Ticaret Meslek Lisesine geçtiler. Okul Müdürü İsmail Başyiğit, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Polonya ekibine yönelik olarak öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri yapıldı.

Temsili olarak sunulan kına gecesinde Polonya heyetindeki bayan eğitimciler de ellerine kına yaktılar. Okul aile işbirliği yöntemlerini içeren proje çalışmalarına devam edilirken Polonya ve Türk tarafları eğitim sistemleri hakkında bilgiler sundular.

Büyük Cami ve Çivitcioğlu Medresesini ziyaret eden gruba yönelik olarak Çivitcioğlu Medresesinde ney dinletisi yapıldı ve ebru sanatı hakkında bilgi verildi. Kendilerine hediye edilen ebru tablosunu Polonya’daki okula asmak üzere teslim alan temsilciler ebru sanatına hayran kaldıklarını belirttiler. Yaranevinde akşam yemeğine katılan temsilcilere burada Yaran kültürü hakkında bilgi verildi. Polonya ekibinde bulunan bir okul müdürü, Türkiye’ye ilk defa geldiğini, en çok dikkat çekici unsurun Türk kültürünün çok zengin olduğunu ve Türklerin bu kültürü yaşatmak için özellikle gençleri doğru yönlendirdiğini gördüğünü belirtti.

KARATEKİN İLKÖĞRETİM OKULU ZİYARETİ

Projenin diğer yerel ortağı olan Karatekin İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden heyet burada Okul Müdürü Nesrin Altıparmak, Okul Aile Birliği Başkanı Turgut Yazar, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrenciler tarafından yapılan halk oyunları gösterilerinin ardından kendilerine Karatekin İlköğretim Okulu velilerince hazırlanan Türk yemekleri ikram edildi.

cankiri-polonya-egitim-kinali-sozcu-resim-033.jpg

BÜYÜK OTEL'DE SERTİFİKA DAĞITIMI

Haftanın son gününde ise Çankırı Büyük Otelde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan katıldı. Polonya temsilcilerine katılım sertifikaları ve hediyeleri Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ve Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek tarafından verildi. Daha sonra Selahattin İnal Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından verilen konseri izleyen katılımcılara Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri kendi yaptıkları ev yapımı yiyecekleri ikram ettiler.

Ülkelerine dönmeden önce Polonyalı temsilciler yaptıkları açıklamalarda Türk kültüründen çok etkilendiklerini, Türkiye’nin mutlaka AB üyesi olacağını ve özellikle Türk kültürünün birliğe önemli katkılar sağlayacağını söylediler. Çankırı’da Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlanan Polonya heyeti 3 Mart 2012 Cumartesi günü ülkelerine dönmek üzere Çankırı’dan ayrıldılar.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü bu proje kapsamında 2013 yılına kadar iki ayrı Polonya heyetini daha farklı tarihlerde ağırlayacak, ayrıca Çankırı’dan da toplam 24 temsilci Polonya’da düzenlenecek toplantılara katılacak.       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler