PTT'den açıklama...

PTT'den açıklama...

Bugün yaptığımız ve ulusal medyada da bazı gazetelerin internet sayfalarında kullanılan "AKP'li Çivitcioğlu'ndan Varan 2! Boş dükkanını PTT'ye itekleme gayretinde!" başlıklı haberimizle ilgili sosyal medyada paylaşılan açıklama.

Sözcü18 Haber Merkezi olarak sosyal medya hesaplarında yer alan "PTT'den Açıklama" başlıklı açıklamayı aynen yayınlıyor ve bu açıklamaya cevabımızı da ilerleyen saatlerde sizlere sunacağımızı bildiriyoruz.

İşte o açıklama:

"PTT'den Açıklama

Bazı medya kuruluşlarında yer alan "AKP'li Çivitcioğlu'ndan Varan 2! Boş dükkanını PTT'ye itekleme gayretinde!" başlıklı habere istinaden kurumumuz tarafından bir açıklama yapılması uygun görülmüştür.

İLGİLİ HABER
AKP'li Çivitcioğlu'ndan Varan 2! Boş dükkanını PTT'ye itekleme gayretinde! - TIKLA

Söz konusu haber, gazetecilik etiğine uymayan bir anlayışla ve ilgili muhataplarla iletişime geçilmeden yapılmış, haberde yer alan ifadeler gerçekle bağdaşmayan bir tutumla kurgulanarak, maalesef tek taraflı bir habercilik örneği sergilenmiştir.

Çankırı Başmüdürlüğümüz tarafından son zamanlarda artan kargoların yoğunluğu nedeniyle gelecek iş potansiyel ve planlaması göz önüne alındığında, PTT Kargo ve dağıtım hizmetlerinde aksaklıklar meydana gelmemesi adına yeni bir iş yeri arayışı içerisine girilmiştir. Bu doğrultuda "Çankırı il merkezindeki" birçok iş yerinde inceleme yapılmış ancak kiralama işlemi yeni yılda değerlendirilmek üzere ertelenmiştir.

Söz konusu haberde yer alan ifadeler gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır. Haberde adı geçen AK Parti Milletvekilinin PTT Başmüdürünü aradığına ilişkin bilgi ve bahsi geçen konuşma içeriği gerçek değildir.

Siz değerli basın mensuplarından, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi adına haberinizde yer alan ifadeleri düzeltmesini ve açıklamamızın gerekli mecralarda yayımlanmasını rica ederiz."

KURUM'UN AÇIKLAMASINA GÖRE;
HABERİN BÜTÜNÜ DOĞRU ANCAK 
MİLLETVEKİLİ İLE PTT ÇANKIRI BAŞMÜDÜRÜ
ARASINDAKİ KONUŞMA 'GERÇEK' DEĞİL! 
ÖYLE Mİ?

Öncelikli olarak haberimize PTT Genel Müdürlüğü neden 'taraf' oldu ya da olmayı seçti? Bu sorunun yanıtını vermekte zorlanıyoruz... Ancak bu soruya cevap vermek yine bizlere kalıyor ki işin bu tarafı gerçekten bizleri ziyadesiyle üzüyor!

Neden mi?

23 Ekim 1840'da kurulmuş, yani 180 yılı geride bırakmış bir kurum, iktidarın bir milletvekilini aklama gayretine giriyor... Hafızalarımız bizi yanıltmıyorsa ki ikinci bir örneği olduğunu düşünmüyoruz, tarafımıza gönderilen açıklama 180 yıllık PTT tarihinde bir ilk olsa gerek. Bu gerçeğin altını çizerek 180 yılı aşkın süredir Anadolu insanının hizmetinde olan değerli bir kurumun yıpranmasına gönlümüz rıza göstermediği için Sözcü18 Haber Merkezi olarak haberin birinci derecedeki muhatabına yöneliyoruz...

Sayın Vekil sizler 'siyasetçi' (!) olarak dilinizi mi yuttunuz da PTT gibi bir kuruma avukatlığınızı yaptırma gayreti içerisine giriyorsunuz? Hakikaten yaşattığınız ve de yaşadığınız bu durumun oldukça manidar olduğunu düşünüyoruz. 

Neden kendinizi savunmaktan kaçındınız?

Çıkın medyanın karşısına, kendinize 'iftira' adıldığını, böyle bir süreçte asla 'taraf' olmadığınızı haykırınız! Hatta haberimizle ilgili 'hukuk' mücadelesine giriniz. Şikayetçi olunuz! HTS kayıtları ortaya dökülsün! Haberde iddia edilen Başmüdürü arayıp aramadığınız ortaya çıksın!

Sonrasında Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki ile Başmüdür'ün telefonlarının HTS kayıtları araştırılsın! Kim kiminle ne zaman kaç dakika konuşmuş ve konuşmasının gerekçeleri neymiş ortaya dökülsün!

Haberin özne'si; AKP Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun eniştesi ile ortak sahibi olduğu işyerinin PTT/Kargo şubesi olarak kiralanması...

Sayın Milletvekili; Aksu Mahallesi'nde ortağı olduğu işyerini PTT/Kargo'ya kiralamak istemedi mi?

Bununla ilgili olarak PTT Çankırı Başmüdürlüğü'ne teklif verilmedi mi?

Sayın Milletvekili'nin ortak olduğu işyeri ile Kucaklama Taşı bölgesindeki işyeri teklifleri "Çankırı PTT Başmüdürlüğü" yazısı ile Genel Müdürlüğe sunulmadı mı?

Bütün bunların ötesinde ilgili Kurum'un da kabul etmediği Başmüdür-Milletvekili arasındaki görüşmeler yaşanmamış olmalı ki halen görevde olan Başmüdür, mutluluğundan ve Çankırı'da duyduğu huzurdan dolayı 10 gündür Ankara'da kendisine uygun bir kadro aramakta!

Sözün kısası...

Hodri meydan!

Sözcü18, yayınladığı haberin gerçekliğinin tek bir noktasından dahi şüphe etmemekte ve 'gazeteci' etiğine yakışan bir şekilde dimdik arkasındadır... 

Dostumuz da düşmanımız da, sevenimiz de, bizden nefret eden de şunu iyi bilmelidir ki; Demirden korksaydık trene binmezdik...

Kalın sağlıcakla...

SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler