Rant kuleleri için camiyi de yıktılar

Rant kuleleri için camiyi de yıktılar

Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’ine imam-hatip okulu yaptıran Türkerler İnşaat, Ankara’daki AVM’si için Mehmet Görmez’in imamlığa başladığı camiyi yıktı.

İstanbul Zincirlikuyu’da 5 kat izni bulunan araziye 46 kat çıkıp rant kulelerini inşa eden; Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisine alışveriş merkezi diken Türkerler İnşaat’ın, yine Başkent’te Eskişehir yolu üzerinde yürüttüğü Mahall projesi kapsamında, Türkiye’nin iki ahşap camisinden birini yıktığı ortaya çıktı.

PARA HIRSI HİÇBİR DEĞER TANIMIYOR
Türkiye, 12 yılda giderek yükselen bir ivme ile AKP iktidarı ve yandaş müteahhitlerin rant alanına dönüşürken, bu para hırsının karşısında kutsal, tarihi ya da çevresel hiçbir değerin hükmünün olmadığı her geçen gün daha net bir biçimde anlaşılıyor. Örnek mi? Türkerler İnşaat, İstanbul Zincirlikuyu’da en fazla 5 kat izni bulunan arsaya iki kule dikmeye başladı, belediye inşaatı mühürledi… Projeyi üstlenen Kazım Türkerler’e ait Türkerler İnşaat, Mardin’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i için imam hatip binası yaptı. Zincirlikuyu’daki kulelerin mührü söküldü, arsaya fazladan 41 kat inşa edildi.
ANKARA’DA İKİ PROJEYİ BİRDEN ALDI
Bitmedi… Türkerler İnşaat, TOKİ’den Ankara Çukurambar ve Eskişehir Yolu’ndaki rantı yüksek iki proje daha aldı. İlkini Renkyol firmasıyla yürütüyor. Türkerler İnşaat, metrekaresini 4 bin 500 TL’den sattığı Mahall Ankara projesini ise tek başına yüklendi. İşte bu proje ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı.
ÖNCE GENEL MÜDÜRLÜK KAPATILDI
Mahall Ankara projesinin yapıldığı arsa Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne aitti. Önce bu genel müdürlük kapatıldı. Sonra arsası TOKİ’ye devredildi. Arsa, gelir paylaşımı sistemi üzerinden Türkerler İnşaat’a verildi. O arsa üzerinde ahşap bir cami de bulunuyordu. İşte o cami, açılışından 32 yıl sonra AVM, rezidans, ve ofis projelerine yer açılsın diye yıkıldı.
GÖRMEZ, GÖRMEDİ, DUYMADI…
Yı­kı­lan ca­mi, Di­ya­net İş­le­ri Baş­ka­nı Meh­met Gör­me­z’­in ilk kez imam­lık yap­tı­ğı yer. Gör­mez, 1985’te mes­le­ğe bu­ra­da adım at­tı. Şim­di gö­rev yap­tı­ğı Di­ya­net
İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı, yı­kı­lan ca­mi­nin 700 met­re öte­sin­de. An­cak Gör­mez, gör­me­di, duy­ma­dı. Se­si çık­ma­dı.

EVLERİN METREKARESİ 4 BİN 500 LİRADAN SATILIYOR
Kazım Türkerler’e ait Türkerler İnşaat, Eskişehir Yolu’ndaki Mahall Ankara projesi kapsamında, AVM, otel, konut ve ofis inşa ediyor. Konutların metrekare fiyatı 4 bin 500 TL’den başlıyor.

cami-ankara-mehmetgormez-turkerler-avm-resim-12.jpg

AÇILDIKTAN 32 YIL SONRA RANT İÇİN YERLE BİR EDİLDİ
Türkiye’nin iki ahşap camisinden biri olan Afet İşleri Camii’nin ‘tabiat varlığı’ olarak kabulü için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yapılmış bir başvuru var. Diğer ahşap cami Mersin’de bulunuyor.

Kaynak: SÖZCÜ - Veli Toprak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler