RedHackin hedefindeki isim Melih Gökçek!

RedHack'in hedefindeki isim Melih Gökçek!

Yayınlanan belgelerde Gökçek'in icraatleri sergilendi.

"Kızıl Hackerlar" olarak adlandırılan RedHack bilgisayar korsanı grubu, Dışişleri Bakanlığı ve YÖK'ün ardından bu kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i hedef aldı.

Milliyet gazetesinden Evin Demritaş'ın haberine göre, RedHack, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili, Ankara Ticaret Borsası Başkanı ve Kredi Garanti Fonu Başkanı Faik Yavuz'un ricası ile Gökçek'in, Yavuz'un Yenimahalle Macunköy'de yer alan arsasının mevcut emsal değerini yükselttiğini, böylece arsanın 41 bin 482 metrekarelik inşaat alanının 82 bin 955 metrekareye çıkartıldığını ortaya koydu. RedHack, popüler sosyal paylaşım sitesi twitter'da, "Yavuz kendi kârını 4 katına çıkarabilmek için Gökçek'ten arazisinin emsal değerinin artırılması için ricacı olmuş" diye yazdı.
 
Açıkladıkları yolsuzluk belgeleriyle gündeme bomba gibi düşen RedHack grubu, son olarak Yavuz ve sekreterinin bilgisayarına, "Kızıl Virus" saldırısı düzenledi. RedHack, ele geçirdikleri 6 belge ve 4 bilgi notunu Twitter'da yayınladı. RedHack, "Kentsel dönüşüm adı altında cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunlarından biri ile gecekondularından olanlar için kılını kıpırdatmayan Gökçek'in kimi ricalara nasıl vesile olduğu Yavuz'un kar hesaplarında ortaya çıktı. Yavuz kendi karını 4 katına çıkarabilmek için Gökçek'ten arazisinin emsal değerinin artırılması için ricacı olmuş" diye yazdı.
 
İnşaat alanı artışı, yükseklik serbestliği
 
RedHack'in yayınladığı arazi belgelerinden ilki Yenimahalle Macunköy 43312 Ada 2 Parsel'e ait. Anadolu Bulvarı ile İstanbul Yolu'nun kesiştiği noktada, İstanbul Yolu'na cepheli arsanın büyüklüğü 27 bin 655 metrekare. RedHack, Yavuz'un ricası üzerine Gökçek'in arsanın 1.5 olan mevcut emsal değerini yükselttiğini belirterek, "Mevcut emsale göre 41 bin 482 metrekare olan toplam inşaat metrekaresi, emsalin 2.5 olması durumunda 69 bin 137 metrekareye, emsalin 3 olması durumunda 82 bin 955 metrekareye çıkar" diye yazdı.
 
2. arazi belgesi ise Yenikent Çoğlu Köyü 1598 Ada 1 Parsel'e ait görünüyor. F tipi cezaevi yolu üzerinde yer alan arsanın mecvut emsal değeri 0.30. Arsa enine genişletilemeyeceği için yükseklik serbestliği tanınmış.
 
İçişleri Bakanlığı'ndan tayin ricası
 
RedHack'in yayınladığı bir diğer belgede ise Yavuz'un iş bulma kurumu gibi çalıştığı ileri sürüldü. Yavuz'un, Kırıkkale Sulakyurt İlçesi'nde görev yapan Osman Kömürcü adlı polis memurunun Ankara merkeze tayininin yapılması için İçişleri Bakanlığı'ndan ricacı olduğu belirtildi. Yavuz, öğretmen tayinleri için ise eski Ankara il Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta'dan ricacı olmuş. Redhack, Yavuz'un, "Mertcan Muratoğlu'nun puanı 347.630. Ümitköy Anadolu Lisesi'ne girmek istiyor. 22 kişilik kontenjan kalmış. Eryaman Toplu Konut ya da Elvankent Bilge Anadolu Lisesi'de olabilir" şeklindeki yazışmalarına yer verdi.
 
MELİH GÖKÇEK İDDİALARA KÖPÜRDÜ!
Kızıl hacker grubu RedHack, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ağır iddialar içeren, daha önceden duyurduğu belgeleri yayınladı. Gökçek gece boyunca Twitter'dan Redhack'a hakaretler yağdırdı.  
 
TOBB Başkan Vekili, Ankara Ticaret Borsası başkanı ve Kredi Garanti Fonu Başkanı Faik Yavuz'un e-postalarındaki "ricalarını" ele geçiren hackerlar Odatv ve benzeri davalara da değinerek şu açıklamayı yaptı:
 
"Hep söyledik Şeref ve onur Adaletin temelidir düsturu hayata geçmedikçe bu ülke daha da yaşanılmaz hale gelecektir.
 
Bir trojan ile karartılan hayatlar, sahte deliller, teknik takipte anlaşılması son derece basit cümle ve tamlamalardan hareketle yıllarca süren mahkumiyet süreleri…
 
Odatv , KCK , GrupYorum, DHF, D.Karargah, Balyoz, Ergenekon ve daha nice davada yargılanan insanlar…
 
Redhack adil bir yargılamanın yapılmayacağını bildiği tüm bu davalarda sesini yükseltti.
 
Çünkü bizlerin inandığı şey şuydu: Adalet bu dünyanın direğidir ve sosyalist/komünistler düşmanına dahi adil bir yargılamayı reva görebilen insanlardır.
 
Bunların hepsi gündelik hayatın bir parçası gibi sunulduğunda, kanıksandığında, bundan nemalanan yeşil sermayenin yardakçıları ve onların payendeleri bolluk içinde yaşadıklarında herkes birbirine soruyordu: NEREDEN GELİYOR BU DEĞİRMENİN SUYU ?
 
Sizin için araştırdık ve bakın önemli bir bürokratın bilgisayarında nelere rastladık.
 
Adı geçen şahıs TOBB Başkan Vekili , Ankara Ticaret Borsası başkanı ve Kredi Garanti Fonu Başkanı Faik YAVUZ Kentsel Dönüşüm adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunlarından biri ile kondularından, evlerinden olanlar için kılını kıpırdatmayan Melih Gökçek’in kimi “RİCA”lara nasıl vesile olduğu Faik Yavuz‘un kâr hesaplarında ortaya çıkmaya başlıyor."
 
Faik Yavuz'un arsa için hazırladığı 'bilgi notu'
 
Faik Yavuz'un Melih Gökçek'e iki arsa için gönderdiği bilgi notunu yayınlayan hackerlar, belgelerde özellikle "Emsal Değeri"ne dikkat çekiyorlar. Emsal Değeri için Redhack şu açıklamaya yer veriyor:
 
"Bir arazi üzerine inşa edilebilecek ve satılabilecek toplam kapalı alan miktarına direkt etki edecek katsayıdır. Yani aynı arazinin üzerine 5m2 yerine 10 m2 inşaat yapmanıza izin veren katsayıdır. Bir imzanın nasıl karı ikiye katladığını ve bu imzanın atılmasına vesile olanların nasıl kısa zamanda zengin olduğunun açıklamasıdır. Diğer yandan İkinci Arsada yer alan H Serbest ifadesi ise binanın yükseltilebilmesinde hiçbir mani olmadığını gösterir."
 
Arsaların özellikleri ise şöyle:
 
Yenimahalle Macunköy 43312 Ada 2 Parsel Adresi: Anadolu Bulvarı İle İstanbul Yolunun Kesiştiği Nokta, İstanbul Yoluna Cepheli
 
Arsanın Büyüklüğü: 27.655 m2
 
Toplam tabanda inşaat m2: 17.500 m2
 
Mevcut emsal: 1,5
 
Mevcut emsale göre;
 
Toplam inşaat m2.si: 41.482 m2.
 
Çatı üstü kotu: + 858
 
Zemin kotu: + 840,5
 
Yükseklik: 17,5 metre.
 
Kat adedi . 4 (kat yükseklikleri: 5+4,5+4+4 )
 
Emsalin 2,5 olması durumunda: Toplam inşaat m2.si: 69.137 m2
 
Emsalin 3 olması durumunda: Toplam inşaat m2.si: 82.965 m2. (5 kat )
 
İKİNCİ ARSA
 
Yenikent Çoğlu Köyü 1598 Ada 1 Parsel
 
Adresi
 
Yeri: Yenikent Çoğlu Köyü, F Tipi Cezaevi yolu üzeri sağ tarafta.
 
Arsanın büyüklüğü: 681.349 m2. tek tapu.
 
İmar durumu: Tarımsal, hayvansal üretim ve depolama tesisleri alanı.
 
Emsal: 0,30
 
Yükseklik: H serbest

MELİH GÖKÇEK'İN YANITI

melihgokcek-mesaj-sozcu-resim-021.jpg

melihgokcek-redhackecevap-sozcu-resim-22.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler