Rekor düzeyde inşaat ruhsatı imzası

Rekor düzeyde inşaat ruhsatı imzası

Söğütsen AŞ nin İlçemizde yapmakta olduğu fabrika binaları ile sosyal tesis ve 384 adet konutun yapı inşaat ruhsatlarının teslimi için tören düzenlendi.

Söğütsen Seramik A.Ş. tarafından Kurşunlu'da yapımı halen devam eden fabrika binaları ile sosyal tesis ve 384 adet konuta ait yapı inşaat ruhsatları düzenlenen törenle imzalanarak fabrika yetkililerine teslim edildi. Ruhsat verilen inşaat metrekaresi birçok kentte, bir yılda verilen inşaat ruhsatı (m2 üzerinden) çok fazla.

İmza törenine başta Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Söğütsen Seramik A.Ş. Fabrika Müdürü Muktedirbillah Sakin, belediye inşaat mühendisi Emre Özkan, Belediye Yazıişleri Müdürü Şerafettin Uslu, belediye mali hizmetler müdürü Şükrü Parlak ile fabrika yetkilileri katıldı.

Yapılan imza töreni ile ilgili olarak Sözcü18'e konuşan Başkan İbrahim Doğu "Söğütsen Seramik'in ilçemizde yapmış olduğu yatırımın önemi ortada. Fabrika yönetiminin ve çalışanlarının ihtiyacı olan sosyal tesis ve konutlarla ilgili inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde start alacak. Tıpkı fabrika binaları gibi bu tesislerin de kısa sürede tamamlanması en büyük dileğimiz." dedi.

İbrahim Doğu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Projenin ilk aşamasında granit fabrikası yapılacaktı. Daha sonra projeye seramik bölümü girdi. Elektrik montaj girdi. Bunun yanında bir de toplu konut gibi ev yapalım. İşçilerimiz ve personelimiz faydalansın denildi. Alan içerisine 384 konut yapılacak. Her bir konut 180 m2 olacak. Bunun yanısıra ilköğretim ana okulu da yapılacak. Lise bölümünde seramik bölümü olsun. şimdi 36 derslik okul yapılacak. İçinde Meslek Yüksek Okulunun bulunacağı komplike bir eğitim alanı mevcut. Kurşunlu Belediyesi olarak toplam 1 milyon 53 bin m2 inşaat ruhsatı verdik. Yani 1053 dönüm kapalı alan üzerinden ruhsat kestik. İnşaatların tamamı 19 parselasyon içerisinde gerçekleşecek. Lojman inşaatları bahar aylarında başlayacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler