Romanyada 19 Mayıs törenlerine Çankırı katkısı

Romanya'da 19 Mayıs törenlerine Çankırı katkısı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yağışlar nedeniyle Çankırı'da kutlanamadı.

Ancak Çankırı Karatekin Üniversitesinden Romanya’nın başkenti Bükreş'e uzanan bir heyet, 19 Mayıs törenlerini orada coşkuyla kutlanmasında önemli bir faktör oldu. Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, gösterileri ile Romanya’da gönülleri fethetti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bükreş'teki Türk büyükelçiliği altıncı kez bahar yürüyüşü düzenledi. Romanya Büyükelçiliği tarafından TİKA aracılığı ile davet edilen Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu da törenlere katıldı. Çoluk çocuk her yaştan insanın yer aldığı kortejin en önünde Türk, Romen ve Azeri bayraklarının yanı sıra Atatürk posteri taşındı. Kortej önündeki araçtan çalan marşlar ise gurbetçileri coşturdu. Gurbetçiler yer yer sözleriyle yer yer alkışlarla marşlara eşlik etti. Katılımcılar, yürüyüş güzergahında rastladıkları Romen vatandaşlarına bayrak hediye etti. Yoldan geçen Romen vatandaşları ise meraklı bakışlarla korteji izledi. Bazıları ise bayrak sallayarak korteji selamladı. 3 kilometrelik güzergah üzerinde yer alan meydanda, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden gelen halk oyunları ekibinin gösterisi ise yürüyüşe renk kattı.

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliğinin bahçesinde düzenlenen resepsiyonda, Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, 4 bine ulaşan seçkin davetli topluluğuna  Bir Yudum Anadolu Efsanesi, Artvin, Aşuk-Maşuk ve Kafkas gösterilerini yaptı. Bükreş’in meydanında bulunan büyük bir parkta, Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Romanyalılarla buluştu. Gösteriyi 2 bin kişi yoğun ilgi ile izledi. Aynı program Romanya’nın Köstence şehrinde 600 kişilik seçkin bir grup önünde sahnelendi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Romanya’nın Cluj şehrinde bulunan ve Romanya’nın en büyük üniversitesi olan Babeş Bolyai Üniversitesine konuk oldu. Babeş Bolyai Üniversitesi kampusunda 1000 kişilik Romen öğrenci ve öğretim üyesi topluluğuna Türk Halk Danslarından örnekler sergilendi. İzleyicilerin yoğun ısrarı üzerine gösteri iki kez tekrar edildi. Kafile, yoğun ve keyifli bir Romanya turnesinin ardından yurda dönüş yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler