Rusya'ya Ortaca limonu

Rusya'ya Ortaca limonu

Muğla'da üretilen 1. sınıf limonun Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiği bildirildi.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, yaptığı açıklamada, Muğla'da yıllık 260 bin ton narenciye üretiminin 100 bin tonunu Ortaca'nın karşıladığını ifade etti. Çöllü, 100 bin ton narenciyenin 60 bin tonunu enterdonat cinsi limon olduğuna değinerek, "Yaprakları oldukça iri olan ve ağaçları kuvvetli gelişen enterdonat limonu, farklı iklim özellikleri bulunması, kışın bol yağışlı ve ılıman geçmesi, nemli bir bölgede bulunulması ve üstün ekolojik koşullar taşıması nedeniyle Ortaca ve çevresinde meyve kalitesini her daima yüksek tutuyor. 60 bin dekar arazi üzerinde yaklaşık 60 bin ton enterdonat limon üretimi yapılıyor." dedi.

Limon kalitesinin 1. sınıf olduğunu vurgulayan Çöllü, üretimin yüzde 75'e yakın kısmının ihraç edildiğini bildirdi.

İhracatta en büyük pazarlardan birinin Rusya ve Avrupa ülkeleri olduğuna işaret eden Çöllü, limonun bölgenin önemli gelir kaynakları arasında yer aldığını vurguladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şahin ise Ortaca'nın büyük bölümünde limon yetiştirildiğini belirterek, "Kalite ve verim açısından olduğu gibi gelir olarak da memnunuz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler