Saadet zinciri kahvehanelere girdi

Saadet zinciri kahvehanelere girdi

Kamuoyunda 'Titan' olarak bilinen ve üye yaparak

para kazandırdığını iddia eden internet siteleri, yeniden türemeye başladı. Sanayi Bakanlığı, en son yapılan ihbar ve şikâyetler üzerine üyelik-doğrudan satış yöntemiyle çalışan quest.net internet sitesi hakkında inceleme başlatmış ve şirketin faaliyetlerini kanuna aykırı bulmuştu. Bunun üzerine de yurtdışı menşeli şirketin Türkiye'deki faaliyetlerine son verilmişti.

Bu gelişmeler, Norveç menşeli Goldmine International şirketinin Türkiye ayağının büyümesinin yolunu açtı. Özellikle İstanbul'da Güngören, Bağcılar, Şirinevler ve Aksaray'da yoğun olarak faaliyete geçen şirket, sisteme üye olmak isteyen kişilerden 70 dolar talebinde bulunuyor. Bunun karşılığında 18 karat altın ayarında olduğunu iddia ettikleri saat, mücevher, kolye, kolluk ve kalem gibi eşantiyonlar veriyor. Ödemeler banka üzerinden ve elden yapıldığı için paralar yine direkt olarak yurtdışına aktarılıyor. Öte yandan GMI bünyesinde Gold hesabı bulunan biri tarafından da sisteme dâhil edilmek mümkün. Gold hesap sahibi olmak için çalışmak istediğiniz plana göre 30, 70, 130 ve 220 dolarlık '1/1 Gold planı, 2/2 Gold planı ve 3/3 avantajlı Gold' gibi farklı alternatif imkânları sunuluyor. Goldmine ayrıca üyelerin sisteme dahil ettiği her iki kişi karşılığında 30 dolar ek ödeme yapıyor. Katılımcıların, üçüncü kişileri üye yapmalarında ise üyelere ayrıca 30 dolar daha katkıda bulunuyor. Üyelere sadece bir defa ürün teslimi yapılıyor. Sistem içinde büyümek isteyen üyeler ise katılım için gerekli 70 doları hesaba yatırıyor ancak ürün yerine ekstra bonus elde ediyor.

quest.net, İstanbul'daki varoşlarda tuttuğu ofis evlerde büyüme yolunu tercih ederken, Goldmine International, meydanlardaki çay bahçelerini tercih ediyor. İşsiz gençleri hedef seçen site, üye olmak isteyen gençlere büyük paralar kazanma vaadinde bulunuyor. Sistem, şirkete üye olanlara günlük 450, haftalık 3 bin 150, aylık 13 bin 500 ve yıllık da 164 bin 250 dolar para kazanma vaadinde bulunuyor. Katılımcıların ilgisini çekmek için de Goldmine'ın quest.net ile bir bağlantısının olmadığı, şirketin vergi kaydının olduğu ve yakında Türkiye ofisinin açılacağı taahhüdünde bulunuluyor. (Kaynak: Zaman)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler