Sahi bu ŞELALE işi ne oldu!

Sahi bu ŞELALE işi ne oldu!

Çankırı Belediyesinin tarihi Kale'de büyük bir heyecanla başlattığı şelale çalışması ne oldu da, tarihin derinliklerine gömüldü?

2008 yılının Ağustos ya da Eylül aylarında Çankırı Kalesinin eteklerinde belediye ekipleri tarafından hummalı bir çalışma başlatılmış ve akabinde "Buraya şelale yapacağız" açıklaması gelmişti.

Aynı günlerde Tatlıçay'ın revize çalışmaları da ihale edilmiş ve Belediye Başkanı İrfan Dinç ”Kalede yapmayı düşündüğümüz şelalenin çalışmalarını da sizlerin bildiği gibi bir süre önce başladık. Oradaki çalışmayı üç ay içerisinde bitirmeyi hedefledik. Biz Çankırı’ya hizmet etmekten mutluyuz.  Yeter ki çalışmalarımız engellenmesin. Bizim Çankırı’ya yapacağımız çok şey var. “demişti.

YIL EKİM 2008... GELDİK MART 2011'E...
Belediye Başkanı'nın tırnak içerisindeki açıklamasının tarihi 8 Ekim 2008... Bugün 4 Mart 2011...

Açıklamanın üzerinden 28 ay geçmiş! Bugün Çankırı Kalesi'nde şelaleyi görenler var mı, diye sormanın anlamı yok...

Kim hiç etti devasa şelaleyi! Biz mi yoksa Belediye Başkanı Dinç mi?

Kale'ye şelale yapım çalışmaları ile ilgili şehirde "efsane"ye dönüşen hikayeler anlatılmakta...

Anlatılanların neresi doğrudur neresi yanlıştır bilinmemekte... Efsane bugün için öylesine devasa boyutlara ulaşmıştır ki; çalışmalar sırasında kalenin eteklerinde "küp(ler)" (!) dahi bulunmuş, ve dahi bundan sonra "şelale" (!) işi "gerek yoktur artık şelale yapmaya" denilerek kapatılmıştır!

Bütün bu yaşanılanlara baktığımızda acaba diyoruz;  tarihi Kale'de yapılan kazının kod adı "şelale" olarak konulmuş olmasın!

Konuyla ilgili son bilgi; "Şelale" dosyası Baykuş boğazını aşmış, Ankara'ya ulaşmak üzereymiş!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler