Şanlıurfa Valisi'nden 4 gazeteciye gözaltı

Şanlıurfa Valisi'nden 4 gazeteciye gözaltı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 4 gazeteci gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak ise "Vali'nin soruları beğenmemesi" gösterildi.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde gözaltına dört gazeteci serbest bırakıldı. Gazetecilerin, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e sorulan bir sorunun ardından gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan gazeteciler arasında Die Zeit’tan Özlem Topçu, Cumhuriyet’ten Pınar Öğünç ve Evrensel’den Hasan Akbaş’ın da olduğu belirtilmişti. Serbest kaldıktan sonra Öğünç de, “Gözaltı değil, kimlik tespitiymiş!! Soru sorduğumuz için… Arayan soran herkese teşekkürler” diye tweet attı.

VALİ: ALIN BUNLARI
Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, YPG ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçen Telebyad Sınır Kapısı’nın karşısındaki Akçakale Sınır Kapısı’nda inceleme yapan valinin açıklamalarının ardından Akbaş, “Bazı Telabyadlılar Akçakale’de IŞİD’liler bulunduğunu ve tedirgin olduklarını, can güvenlikleri bulunmadığını söylüyor. Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız” diye sordu. İddiaya göre, bunun üzerine “Bitti” diyerek soruya yanıt vermeyen vali, polislere gazetecileri işaret ederek “Alın bunları” dedi.

KİMLİK TESPİTİNDEN SONRA BIRAKILDILAR
Gazetecilerin kimlik tespitleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

“İN CİN Mİ BİLEMEYİZ”
BBC Türkçe’ye konuşan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Haber Koordinatörü Arif Saraç, gazetecilerin gözaltına alınmadıklarını, kimlik ibraz edemedikleri için kimlikleri tespit edilmek üzere polis tarafından “alındıklarını” söyledi.

“Gazeteci olduklarına dair basın kartlarını göremedik” diyen Saraç, “Sarı basın kartı, kurum kartı, kurumda çalıştıklarına dair bilgi evrak olmadığı için. Herkesin gazeteci olduğunu bilemeyiz” dedi.

Gazetecilerin sordukları soru nedeniyle gözaltına alınıp alınmadıkları sorusuna Saraç “Böyle bir şey yok, onların gazeteci olduklarını tespit edemedik. Sınırda in mi var cin mi var bilemeyiz” diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler