Saraydan Çerkeşe Çerkeşten Herkese Çerkeş Yemekleri

Saraydan Çerkeş'e Çerkeş'ten Herkese Çerkeş Yemekleri

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'na (KUZKA) yapılan proje başvurularından Çankırı'ya ait üç proje kabul edildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek (DFD) Programına müracaat eden 43 proje arasından seçilen 6 proje içerisinde Çankırı'ya ait 3 proje olduğu öğrenildi.

Ajansın 30 Aralık 2010 gününde yaptığı toplantısı sonucu yapılan açıklamaya göre Çankırı Üniversitesi, Çankırı Belediyesi ve Çerkeş Kültür, Turizm, Doğa ve Çevre Derneği'nin projeleri desteklenmeye değer görüldü.

SARAYDAN ÇERKEŞ'E ÇERKEŞ'TEN HERKESE ÇERKEŞ YEMEKLERİ
Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, KUZKA'nın kabul ettiği 3 projeden biri olan ve Çerkeş Belediyesi'nin de proje ortağı olduğu "Saraydan Çerkeş'e Çerkeşten Herkese Çerkeş Yemekleri" isimli projenin hayata geçirilmesiyle, Osmanlı mutfağında Çerkeş mutfağının günümüzde ve gelecekte yaşatılması konusunda önemli bir adım atılacak.

Konuyla ilgili olarak Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Projenin kabul edildiği haberi adeta yeni yıl müjdesi gibi geldi. Proje ile Çerkeş'in tarihinde önemli bir yeri olan mutfağımızın gün yüzüne çıkartılması ve gelecek kuşaklara nakli konusunda önemli ve güzel bir çalışmanın startını vereceğimiz için heyecanlıyım." dedi.

Proje ile özellikle Çerkeş baklavası ile birlikte pırasa dolması, bükme, pirhoy (yalancı hamur), böğür dolması, bıktı, alacaş ve badıma bükmesi isimli yemeklerinin çok daha geniş kitlelere tanıtılacağı edinilen bilgiler arasında.

KABUL EDİLEN DİĞER İKİ PROJE
Açıklanan listede yer alan diğer iki proje ve sahipleri şöyle:
- Çankırı İli Kümelenme Analizi (Çankırı Karatekin Üniversitesi)
- Araştırma Merkezi Tasnif Kayıt Restorasyon Proje Stratejisi (Çankırı Belediye Başkanlığı, Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler