Saray'ın değil sol'un adayı kazandı

Saray'ın değil sol'un adayı kazandı

Prof. Dr. Yunus Söylet’in, AKP’den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesinin ardından İstanbul Üniversitesi’nde dün gerçekleştirilen yeni rektör adayı seçimlerini kazanan Prof. Dr. Raşit Tükel oldu.

Rektörlük için Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Harun Cansız, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. Recep Seymen ve Prof. Dr. Raşit Tükel yarışırken, yaklaşık 3 bin öğretim üyesinin oy kullandığı ifade edildi.Üniversitede 3002 öğretim üyesi, seçim için oluşturulan 10 farklı sandıkta oy kullandı. Kullanılan 3002 oydan 2596’sı geçerli, 58 oy geçersiz sayıldı.

FARK ATTI
Rektörlük için yarışan adaylardan Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oy ile ilk sırada yer alırken, Prof. Dr. Mahmut Ak 908 oy alarak ikinci, Prof. Dr. Harun Cansız 382 oy ile üçüncü sırayı aldı. Diğer adaylardan Prof. Dr. Faruk Erzengin’e 18, Prof. Dr. Recep Seymen’e 17 ve kurayla belirlenen son aday Prof. Dr. Muhittin Kaplan’a 1 verildi. Seçilen 6 adayın ismi Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderilecek, YÖK bu 6 ismi değerlendirip 3 ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak.

ERDOĞAN’IN GÖNLÜ AK’TAN YANAYDI İDDİASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulislerde AKP adayı olduğu söylenen Mahmut Ak’ı seçeceği tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Tükel’e, 63 üniversiteden 257 akademisyen “Akademik Özgürlükleri Örmek; Rektörlükle Başlayacak Umuda Davet” başlıklı destek açıklaması yapmıştı.

MEHMET RAŞİT TÜKEL KİMDİR?
1959 Aydın doğumlu olan Raşit Tükel Ortaokulu Bornova Anadolu Lisesi’nde, liseyi Ankara Fen Lisesi’nde okuduktan sonra tıp alanına yöneldi. 1983 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Uzmanlığını 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalından aldı.

1993 yılında psikiyatri doçentliğini alan Raşit Tükel, 1995 yılında atandığı doçentlik kadrosundan sonra, 2000 yılında profesör oldu. İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında hekimliğe ve hocalığa devam eden Raşit Tükel, 1994′ten bu yana Ayaktan Tedavi Birimi sorumluluğunu üstlenmekte. 1998 yılında kurduğu Anksiyete Bozuklukları Polikliniğinde araştırma ve tedavi faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ulusal ve uluslararası yayınlarda pek çok bilimsel makalesi bulunan Raşit Tükel, 20 Aralık 2012′de yapılan seçimlerinde de İstanbul Üniversitesi rektörlüğü için aday olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler