Sarp Maden, Saynur Eren – Süreyya Soyak Trio ve Deniz Tekin’i cazseverlerle buluşuyor

Sarp Maden, Saynur Eren – Süreyya Soyak Trio ve Deniz Tekin’i cazseverlerle buluşuyor

23 Haziran Perşembe akşamı Ferit Odman, Pow Trio feat. Nükhet Duru konseri ile başlangıç yapan 7. Nilüfer Caz Festivali, cazın önemli isimlerini doğanın kucağında ağırlamaya devam ediyor.

Biletinial desteği ile düzenlenen 7. Nilüfer Caz Festivali’nin programı bu hafta da dopdolu. Açılışını Ferit Odman Quintet ve Pow Trio feat. Nükhet Duru ile yapan festival, 30 Haziran’da Sarp Maden, 1 Temmuz’da Saynur Eren – Süreyya Soyak Trio ve 3 Temmuz’da Deniz Tekin’i ağırlayacak.

 Bursa Balat Atatürk Ormanı’nda devam eden festivalin açılışında Ferit Odman Quintet ve Pow Trio feat. Nükhet Duru sahne almıştı. Toplamda 14 konserin gerçekleşeceği festivalin ilk haftasında ayrıca Umut Ulusoy – Birsen Tezer, Elif Sanchez – Jazzanova, Deniz Taşar – Burhan Öçal’s Jazz Dream ve Yazz Ahmed – Taksim Trio müzikseverlerle buluştu.

 Biletleri sadece Biletinial’dan temin edilebilen 7. Nilüfer Caz Festivali, kaliteli müziğin yanı sıra, festival yetişkin ve çocuklara yönelik çeşitli etkinliklere de yer veriyor. Festival aynı zamanda, iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek ve daha yaşanabilir, yeşil bir dünya yaratmak için adım atma yolunda iklim krizi, doğa, etki, kolektivizm, adaptasyon gibi kavramlara dikkat çekiyor. “2022 İklim Yılı” yaklaşımından ilham alarak tasarlanan 7. Nilüfer Caz Festivali, Balat Atatürk Ormanı, Atlas Köy ve Akçalar göl kıyısı gibi doğayla iç içe alanlarda gerçekleşiyor. Bu kapsamda, atık malzemelerden çalınabilir ses heykelleri üretmeyi hedefleyen “Buluntu Sesler”, çocuklara yönelik “Çevremize Kulak Verelim” ses atölyesi ve “Kültür-sanat ve İklim” başlığı altında bir panel festival programında yer alıyor.

 Siz de doğayla iç içe caz müziğine doyacağınız 7. Nilüfer Caz Festivali’ne katılmak için www.biletinial.com’u ziyaret edebilirsiniz.

caz-festivali-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler