SBSde 1544 birinciden 5 tanesi Çankırıdan

SBS'de 1544 birinciden '5 tanesi' Çankırı'dan

Açıklanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nın ülke genelinde

1544 birincisi olduğu ortaya çıktı. Bu sonuçlardan sonra şu saatlere kadar Çankırı'da 5 Türkiye Birincisi olduğu açıklandı.

Çankırı'da SBS sınavında açıklanan 5 öğrenciden 4'ünün Özel Sevgi Koleji öğrencisi.

Enes Furkan Dede, Hüseyin Öztürk, Hasan Salih Yüzdemir ve Muhammed Kasım Yartaşı'nın 100 soruyu doğru cevaplandırarak Türkiye Birinciliğini kazanan 1544 öğrenci arasına girdiği öğrenildi.
Sınav sonuçlarını değerlendiren Okul Müdürü Mehmet Ali Akbaş “Sınav sonuçlarımız çok güzel. Yine Çankırı’nın adını tüm Türkiye’ye duyurduk. Çankırı adına Türkiye ile yarışmak bizi mutlu ediyor. Çankırı’nın tarihine altın harflerle geçecek bir başarı bu. öğrencilerimi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum." dedi.

MEVCUT DURUM YENİ SORUNLARI BERABERİNDE GETİRİYOR
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) İlköğretim 8’nci sınıf sonuçları dün açıklandı. İlk kez bir sınavda 1544 öğrenci bütün soruları doğru cevapladı, 500 tam puan aldı. Ancak yetkililer sadece bir birinciyi basına tanıttı. Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu'nun 500 tam puan alarak birinci olduğu bildirilmişti. 

Özel okullar bu yıl SBS puanına göre öğrenci alacak. Yani okul notları, bu okullara girişte kullanılmayacak. Bu da ortalığı karıştırdı. Akla hemen şu geldi; tam puan yapan 1544 öğrencinin tamamı, Türkiye’nin en yüksek puanlı özel okulu Amerikan Robert Lisesine girmek istese neye göre elenecek?

Sınav Yönetmeliğinde eleme şöyle yapılıyor. Önce 8’inci sınıftaki Türkçe puanına, ardından sırayla Matematik, Fen, Sosyal ve İngilizce puanlarına bakılıyor. Bu puanlar da eşitse 8’inci sınıf ortalamasına, daha sonra 7 ve 6’ncı sınıf ortalamalarına bakılıyor. Eşitlik bozulmamışsa yaşça en küçüğe öncelik tanınıyor. Fakat Türkiye’nin bu gözde okulunun kontenjanı sınırlı. 110 kız, 110 erkek alıyor. İl dışından da 14’ü kız, 18’i erkek olmak üzere toplam 32 öğrenciyi yatılı olarak kabul edebiliyor.

PUANLAR YÜKSELECEK
Çankırı'dan şu ana kadar 5 öğrencinin 100 soruyu doğru olarak cevaplandırarak 500 tam puan aldığı açıklanırken, İstanbul’dan 340 öğrenci bütün sınav sorularını yanıtladı. Bu durumda hem okulların puanları artacak, hem de daha önce 4-5 yanlışla seçkin Anadolu Liseleri’ne yerleşen öğrenciler, artık büyük zorluk yaşayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler