Selahattin Demirtaş: O Kur'an tek nüsha basıldı!

Selahattin Demirtaş: O Kur'an tek nüsha basıldı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Erzincan mitinginde açıklama yaptı. Demirtaş açıklamalarında flaş bir iddiada bulundu.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenlerinde gösterdiği Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin henüz Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmadığını ve Diyarbakır mitingine yetişmesi için tek nüsha basılarak Erdoğan'a verildiğini iddia etti.

İşte Demirtaş’ın konuşmasından satır başları:

"Bütün yükü işverenin üzerine yıkmayacağız. Vergi indirimi sağlayacağız. Her eve en azından 2 çalışan e az 3600 lira gelir götürebilirsek bu esnafın da işine yarayacak. Ekonominin üretim çarkının dönmesini kolaylaştıracak. İşçiye emekçiye para vermek ücretini artırmak asla savurganlık değildir, ekonomiye katkı sağlar. Sizde para yoksa alışveriş durur, alışveriş duruşa üretim durur, üretim durursa siz yine işsiz kalırsınız. Dünyanın bütün kirli çamaşırlarını, kirli bulaşıklarını ev kadınları yıkayacak ama onlara işsiz denecek öyle mi. Bunu değiştirmemiz lazım.

"EMEKLİLER BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR"
Onların emeklilik hakkını devlet sağlayacak. Evinde emek üreten kadının emeklilik hakkının olması lazım. Dünyanın en zor çalışmasını yapan işsiz olur mu hiç. Emeklilerimize sahip çıkamazsak bu bizim utancımızdır. Onlar başımızın tacıdır diyeceğiz. Emeklilere asgari 1800 lira maaşı da iktidara geldiğimiz gün sağlayacağız. Herkes kendi anadilinde özgürce eğitim alınabilmeli. Bu bir bölünme korkusu olmaktan çıkmalı. Bizler Allah bizi nasıl yarattıysa öyle yaşayacağız.

"SAYIŞTAY RAPORLARI GELECEK"
Gençlerin cebinde genç yaşam kartı olmalı. 15-25 yaşa arasında her ay 200 lira yüklenmeli. 200 lira HDP iktidarının katkısı olmalı. Tüm bunların tamamının maliyeti 120 milyar TL. Sadece askeri harcamaları kıssak sadece 60 milyar TL tasarruf ediyoruz. Zaten bunu 1 milyonunu bulduk Mercedes’i geri aldık. Kaynak yarata yarata geliyoruz. Özellikle bugünlerde cumhurbaşkanı olmasına rağmen paraları meydan meydan AKP’ye harcayandan bunu hesabını soracağız. Sayıştay raporları gelecek. Cumhurbaşkanlığı harcamalarında kendi bütçesi dışındaki harcamaların parasını ondan almak için gerekeni yapacağız. Kendisi fakir olsa yanmam. Kendileri devletten zengin olmuşlar. Yine de devlete çöreklenmişler gece gündüz devletin kaynaklarını harcıyorlar. İnanıyorsunuz inanmıyorsunuz bilmiyorum. Ey AKP’liler yüce Allah sizden hesap soracak. Kurtuluşunuz olmayacak. Bu dünyada da bunu hesabını sormak bize nasip olacak.

"SİLAHLAR KİMİN PARASIYLA ALINDI"
HDP’ni bu sağduyulu davranışı olmasaydı, iç barış hassasiyeti olmasaydı, AKP’nin politikalarına kalsaydık birbirimize düşecektir. Varsa yoksa AKP’li olmak önemlidir diyorlar. Partiler değişebilir ama bizim kimliklerimiz inancımız dilimiz bizim seçtiğimiz bir şey değildir. Bunu bile sorgulatıyor yuhalatıyor meydanlarda. Bugün Türkiye Suriye gibi bir karışıklığın içinde değilse bu HDP ve HDP’nin olgun siyaseti sayesindedir. Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye işbirliği ile Suriye’ye nasıl müdahale edebiliriz planları yapılıyor. AKP taraf tutmuştur orada Sunnicilik yapmıştır. Orada akan kanın sebebi olmuştur. Bunlar suçtur. Adana’da yakalanan TIR’lar silahlar kimin parasıyla alındı. Kimden izinle alındı. Parlamentonun bilgisi dışında yüzlerce TIR El kaide ve El Nusra’ya nasıl götürüldü. Lahey adalet divanında uluslararası ceza mahkemesinde yargılanacaklar. Onların gönderdikleri silahlarla IŞİD on binlerce kişiyi katletti.

Bunların hesabını vermek yerine elinde Kuran’la tıpkı Sıffın savaşındaki Muaviye gibi elinde oy devşirmeye çalışıyor. Diyanetin bastığı Kuran diyor ya, onu da Diyanet basmamış. Ensar Vakfının bastığı bir Kuran…

“DİYANET SADECE BİRER TANE BASIP MİTİNG İÇİN ERDOĞAN’A GÖNDERDİ”
Şu Diyarbakır’da Siirt’te Diyanet’in bastığı Kur’an-ı Kerim’in Kürtçe meali dediği var ya. Onu da henüz Diyanet basmamış ha. Elinde tuttuğu da Ensar Vakfı’nın bastığı, yani bir vakfın bastığı Kur’an-ı Kerim’dir. Ne yapmışlar Diyanet İşleri Başkanlığı biliyor musunuz değerli kardeşlerim, Kuran’ı Kerim’in Kürtçe mealini basma kararı almışlar ama henüz yetişmemiş. Bir tane örnek sadece. Diyarbakır mitingine yetişsin diye alelacele getirip Cumhurbaşkanı’nın eline vermişler. Böyle Diyanet İşleri Başkanlığı olur mu yahu. Mitinge Kur’an-ı Kerim yetiştirmek için alelacele tek bir nüsha basan Diyanet hepimizin inancına hepimizin siyasi anlayışına kimliğine saygılı olabilir mi?

Diyanet İşleri Başkanı'na çağrıda bulunmuştum. Buradan tekrarlayayım. Bak seni harcıyorlar senin yerinde olsam istifa ederdim. Onlar seni yalnız bıraktılar sen de kendi ahiretini kurtar en azından. Bak hırsızların, yolsuzluk yapanların yanında durma. Sen Hz. Peygamberin yanındaysan o hırsızlık yapanların yanında durmadı. Din sömürüsü de bir yere kadar. Onların ipliği de pazara çıktı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler