Sendika tercihi Vali Özcana yetkiyi çıkarmadı!

Sendika tercihi "Vali Özcan'a yetkiyi" çıkarmadı!

İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumunda yapılan oylamadan ilginç sonuç çıktı.

Çankırı İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumunda yapılan oylamada Vali Vahdettin Özcan'a "yetki" çıkmadı!

İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan memurların sendikal haklarını iyileştirme hususunda Vali Vahdettin Özcan'ın "sendika ile masaya oturma" yetkisi gündem maddesi olarak İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumunda tartışıldı.

İl Özel İdare çalışanlarının çoğunluğunun Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi olması nedeniyle Vali Özcan'a verilecek "sendika ile masaya oturma yetkisi" Ak Partili meclis üyelerince engellendi.

26 üyenin oy kullandığı gündem maddesi, 7 kabul ve 19 red ile Meclisten geçmedi.

Gündem maddesi üzerine düşüncelerini Sözcü18 Haber Merkezine aktaran MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür "Hem hükümetin icraatleri doğrultusunda hem de çalışan personelin performansını artırmak için memurlara sendikal haklarının verilmesi gerektiğini ifade ettim. Sayın Vali'nin isteği doğrultusunda gündeme alınan bu maddeye meclisin 'hayır' oyu vermesinin de etik olmadığını belirttim" dedi.

İl Özel İdaresi çalışanlarının sendika ile yapılacak sözleşme sonrasında maaşlarında 100 ila 300 tl arasında bir iyileştirme olacağı öğrenildi.

BAŞKAN SELCİ: DÜNE KADAR 'VARIZ' DİYORLARDI

Gelişmeyle ilgili olarak kendisine ulaştığımız Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol Selci "Bugüne kadar yaptığımız karşılıklı görüşmelerde Ak Partili meclis üyeleri 'memurların yanındayız. Memurlara katkı varsa biz varız' şeklinde cümleler kuruyorlardı. Bugünkü oylamada tamamı blok olarak red oyu kullanmışlar. Bugünkü oylamanın arkasında dün yapılan toplantı var. Grup olarak böylesi bir karar dün kendi aralarında yaptıkları toplantıda alınmış. Sayın Valimize bu yetkinin verilmemesini kamuoyu nasıl değerlendirecek hep birlikte göreceğiz. Yapılacak sözleşmeden 77 çalışanımız faydalanacaktı." dedi. Selci sözlerini "Ak Parti grubunun red kararı almasına neden olarak göstereceği gerekçeleri gördükten sonra sendika olarak geniş açıklama yapacağız" şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler