Sınırdaki insan zincirine ateş açıldı

Sınırdaki insan zincirine ateş açıldı

Sanatçıların insan zinciri eylemi esnasında sınırın her iki tarafına yapılan gaz bombalı ve gerçek mermili saldırıda yaşamını yitiren Kader Ortakaya 25 gündür sınır hattında nöbet tutuyordu...

Kobanê sınırındaki insan zincirinde bulunan ve Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi olan Kader Ortakaya çıkan çatışmada vurularak yaşamını yitirdi. Özgür Sanat Girişimi'nin Kobanê sınırında gerçekleştirdiği insan zinciri eylemi kana bulandı. İnsan zincirinde bulunan 1986 Urfa Siverek doğumlu Kader Ortakaya başından vurularak yaşamını yitirdi.

TSK'dan şu ana kadar bir açıklama gelmedi

Dicle Haber Ajansı Ortakaya'nın Türkiye tarafından gelen silahlı müdahalede yaşamını yitirdiğini iddia ederken, TSK'dan şu ana kadar bir açıklama gelmedi. Toplumsal Özgürlük Platformu üyesi olan sosyolog Kader Ortakaya 25 gündür sınırın Suriye tarafında bulunuyordu. 

Anadolu Üniversitesi sosyoloji mezunu olan ve Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi'nde yüksek lisans yapan Ortakaya, Diyarbakır'da kadın akademisinde çalışmıştı. Ortakaya, 30 Eylül'de Facebook hesabına şunları yazmıştı: "Her devrim küçük bir kıvılcımla başlar. Ve vardır her namlunun ucunda bir yaşam ateşi. Böyle büyük düşler de yolculuklarla başlar. Ve serüvenciler düşer bu yollara."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler