Şişli Belediyesi'ne silahlı saldırı!

Şişli Belediyesi'ne silahlı saldırı!

İstanbul Büyükdere Caddesinde bulunan Şişli Belediyesi’ne silahlı saldırı düzenlendi.

Şişli Belediye Başkanlığı binasına gece saatlerinde yaklaşık 70 metre uzaklıktaki bir binanın bahçesinden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Şişli Belediye binasının bulunduğu sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, belediye binasına yaklaşık 70 metre mesafede bulunan bir binanın yan tarafından kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri bölgeye güvenlik şeridi çekerek güvenlik önlemi aldı. Ateş edilen yerde inceleme yapan polis ekipleri delil topladı. Açılan ateş sonucu belediye binasının çeşitli yerlerine mermi isabet edildiği görüldü. Saldırıda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Olay sonrası belediye binasına gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, polis ekiplerinden olayla ilgili bilgi aldı. Sarıgül daha sonra kendisine eşlik eden Cumhurriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile belediye binasında saldırı hakkında basın açıklaması yaptı.

SARIGÜL: SALDIRI DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Emniyete olayın aydınlatılması konusunda güveninin tam olduğunu belirten Sarıgül, “Dün akşam MHP seçim bürosunda yaşanan düşündürücü bir olay. Bir yurttaşımızın hayatına mal olması. Bugün belediyemize gece saat 23.00 sıralarında yapılan böylesine silahlı ateş etme olayı düşündürücüdür” dedi.

Ülkenin bir seçim sürecinden ve hassas bir dönemden geçtiğini söyleyen Sarıgül, “Demokrasi bütün siyasi partilere lazımdır. Demokrasi olmasa bizler olamayız. Ülkeyi yönetenler de ülkede muhalefet görevini yerine getirenler de hepimizin düşünmesi gereken öncelikle demokrasiyi kurum ve kurallarla yaşatmaktır. Biz her zaman silahlar gitmeli ve barış gelmeli diyoruz. Herkes kendi fikrini kendi düşüncesini özgürce söylemeli. Kaba kuvvete dayalı silahlı eylemlere dayanan olayların hiç kimseye faydası kesinlikle olmaz. Emniyet mensubu arkadaşlarımız olayın başından beri duyarlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Ben emniyet mensubu arkadaşlarımın bu olayı aydınlatacağına olan inancımı ve güvenimi tam olarak korumak istiyorum. Mutlaka kim olursa olsun bu olayın açığa çıkması lazım. Ve bu olayın mutlaka aydınlanması lazım. Beni bütün yurttaşlarımdan ricam sağduyu hakim olmalı. Biz kesinlikle ve kesinlikle seçim kampanyası esnasında incinsen de incitme felsefesini ön planda tutacağız. Kin ve nefretle kesinlikle işimiz olmayacak. Sevgi, barış ve hoşgörü ortamının kazanmasını sandıklarda da demokrasinin kazanması en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Bir basın mensubunun kurşunların binaya isabet edip etmediğini sorması üzerine Sarıgül, “Önemli olan bu olaydır. Bu olay AK Parti belediyesine de yapılsa aynı tavrı koyarım. Önemli olan demokrasinin kazanmasıdır. Önemli olan ülkenin kazanmasıdır. Bayrağımızda, toprağımızda bir tehlike varsa yurttaşlarımız kendi arasında huzursuzsa o zaman demokrasi tehlikeye düşer. Bizim burada her zaman demokrasiyi korumamız lazım. Bu olayın mutlaka açığa çıkması lazım. Ülkesini yönetenlerin de yönettikleri toplumlarla dost olması lazım” ifadelerini kullandı.

ERDOĞDU: BAŞBAKAN HEDEF GÖSTERDİ
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise, "Arkadaşlar Başbakan, Pazar günkü konuşmasında bir devlet adamına yakışmayan bir üslupla hem belediye başkan adayımızı, hem Şişli belediyemizi hedef olarak gösterdi. Üzerine bugün Melih Gökçek'in tuhaf açıklamaları geldi. Ondan önce MHP'ye bir saldırı var. Bütün bunların üzerine uzun namlulu tüfeklerle belediyemize saldırı yapılınca tabi biz de çok rahatsız olduk. Bunun bir an önce açığa kavuşturulmasını istiyoruz. Bir de demokrasilerde rekabet olur. Seçimlerde rekabet olur. Bunun bir kazananı bir kaybedeni olur. Başbakan bu rekabeti bir ölüm kalım savaşı haline getirdi. Ve kendisinin kaybetmesini sağlayacağını düşündüğü herkesi vatan hainliğiyle suçluyor. Bu ülkeyi bu kadar germemeli sayın Başbakan, çünkü oturduğu koltuk itibariyle fiilen bütün güçleri elinde bulunduruyor. Onun söylediği sert sözler, onun siyasi çatışmaları siyasi saldırıları nerelerde nasıl algılanacağı bilemeyebilir. Biz bütün bu saldırılara karşı bütün gücümüzle demokratik seçim için çalışmaya devam edeceğiz. Anketlerde AKP oy kaybettikçe, CHP de yükseldikçe AKP'nin bu saldırganlıklarının devam etmemesini istiyoruz. Çünkü gördüğüm kadarıyla bu trend devam edecek. Demokratik bir rekabeti Başbakan'a Melih Gökçek'e ve çok sessiz kalan ve derinden giden Kadir Topbaş'a tavsiye ediyorum" dedi. Olay yerinde incelemelerini sürdüren polis ekipleri, kaçan şahıs yada şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler