Şok gelişme! Dev yabancı bankalar ödeme sisteminden çıkartılabilir

Şok gelişme! Dev yabancı bankalar ödeme sisteminden çıkartılabilir

Türk Lirası’nda Cuma günü yaşanan depremin artçıları tüm finans piyasaları ve kurumlara yayılabilir. JP Morgan ve bireyleri döviz almaya yönlendirdikleri…

 Türk Lirası’nda Cuma günü yaşanan depremin artçıları tüm finans piyasaları ve kurumlara yayılabilir. JP Morgan ve bireyleri döviz almaya yönlendirdikleri iddia edilen fakat adı verilmeyen bankalar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Başkan Erdoğan da hafta sonunda yaptığı mitinglerde döviz spekülatörlerini sert sözlerle uyardı ve hepsinin bilindiğini vurguladı. Çarşamba sabahı Hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre ise swap pazarında sıkışıp TL’de takas gerçekleştiremeyen (temerrüde düşmek üzere olan) bazı dev yabancı bankalara ağır cezalar gelebilir.

Haberin   can alıcı kısmı şöyle:

Dün öğle saatlerinde, Cuma gününden beri yaşanan süreci anlatan bankacı, dün akşam itibari ile Türk Lirası’nda açığa satış yapan bankaların ikinci günde de açıklarını kapatmadıklarını ve temerrüde düştüklerini ifade etti.

Mevcut duruma karşı Merkez Bankası ve BDDK’nın çok net tavır ortaya koyduğu bilgisini edindiğini dile getiren bankacı isim, “Karşılaştıkları durum çok net. Türk Lirası’na karşı aldıkları bu pozisyonu 3. günde de sürdürebileceklerini düşünmüyorum. Zira Merkez Bankası ve BDDK’nın eli çok güçlü. Geçici hatta kalıcı olarak ödeme sistemlerinden çıkarılma ile karşı karşıya kalabilirler. Citibank, JP Morgan ve Deutsche Bank gibi uluslararası bankaların adı geçiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler