Son dakika... AKP'li vekilden kurum adına sahte (!) basın açıklaması

Son dakika... AKP'li vekilden kurum adına sahte (!) basın açıklaması

AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, 97 yıllık Cumhuriyet tarihimizde eşine ender rastlanan bir sahtekarlığa imza attı! Sözcü18'in haberi sonrası yapılan 'açıklama' adı altındaki paçavra photoshop organizasyonu çıktı.

Ve sonunda böylesi bir çirkinliğe de atılan imzanın altından AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu çıktı!

"AKP'li Çivitcioğlu'ndan Varan 2! Boş dükkanını PTT'ye itekleme gayretinde!" başlıklı haberimiz sonrası ilgili kurum adına milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun sosyal medya hesaplarından yaptığı "açıklama" paylaşımı photoshop'la hazırlanmış düzmece bir organizasyon işi olduğu belgelendi.

AÇIKLAMA PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN SAYFASINDA YOK
AKP'li milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun Facebook ve Twitter'dan 11 Aralık günü saat 20:00 dolaylarında yaptığı paylaşımların kaynağı üzerinden geçen 32 saati aşkın süredir bulunamadı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin ilgili kurumdan yaptığı yoğun 'kişisel' çalışmalar da olumlu bir sonuca ulaşamadı.

Açıklamanın Çankırı ayağı zaten baştan itibaren 'devre dışı' bırakılmıştı!

Ve eldeki olmayan veriler ışığında AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun kurum (!) adına sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ve hemen akabinde AKP İl Başkanı başta olmak üzere seçilmiş AKP'li İl Genel Meclisi, Belediye Meclis Üyeleri, Çankırı il teşkilatından yaklaşık 100'ün üzerindeki ismin yaptığı 'açıklama' paylaşımları photoshop'la hazırlanmış 'sahte' paylaşımlar olarak siyasi tarihimizde yer alacak.

AKP Çankırı Milletvekili Çivitcioğlu'nun 'sahte açıklama'yı sosyal medya hesabından paylaşımı:

salim-civitcioglu-akp-vekil-twitter-paylasimi-resim-0122.jpg

"SAHTE AÇIKLAMA"YI PHOTOSHOP'LA ÜRETEN DE AKP'Lİ!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin yaptığı çalışma, sosyal medyada dolaşan ve 'paçavra' (!) olarak adlandırdığımız "sahte açıklama"yı hazırlayan ve WhatsApp hesabından paylaşan kişinin halen AKP Çankırı İl Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan Gençlik Teşkilatı'nın gönüllüsü! Ve Çankırı'da isminde 'devlet...' geçen bir kurum çalışanı!

AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, başka bir AKP üyesinin masaüstü bilgisayarında Photoshop programı ile gerçekleştirdiği "sahte açıklama'yı sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşıyor ve aklınca Sözcü18 Haber Merkezi'nin yayınladığı haberi 'yalanlama' gayreti içerisine giriyor!

Vah ki ne vah!

AKP Çankırı Milletvekili Çivitcioğlu, bize göre Cumhuriyet tarihinde eşine ender rastlanan bir 'üçkağıt' operasyonuna dahil oluyor, ve bu dahil olma ile birlikte 180 yıllık bir kurumu bilerek (!) lekeleme gayreti içerisine giriyor!

Niçin?

Sadece ve sadece şahsi çıkar ve menfaatleri için...

Şurası açık ve net olarak bilinmelidir ki;

SÖZCÜ18, YALANCININ, SAHTEKARIN, ÇIKARCININ, YETİM HAKKI YİYENİN
DÜN DE PEŞİNDEYDİ, BUGÜN DE PEŞİNDE... YARIN DA PEŞİNDE OLACAK...
BU MEYDANI, BU ŞEHRİ, BU ÜLKEYİ HIRSIZLARA, NAMUSSUZLARA, DALKAVUKLARA,
IRZ DÜŞMANLARINA, HELE HELE YETİM MALI ÜZERİNDEN ÜLKEYİ SOYANLARA
GÜCÜ YETTİĞİNCE KARŞI DURACAK VE DE FIRSAT VERMEYECEK... BİLİNE...

Meraklısına!

Devlet kurumunun açıklaması resmi bir evraktır. Bu suçlar kamu düzenini  ilgilendirir. Şikayet bağlı değildir. Yani siz bu suçu işlediğinizde savcılık bu suçun işlendiğini öğrenir öğrenmez resen soruşturma yapmak zorundadır. 

Siz bu suçu sahte resmi bir belgeyi kullanarak işleyebilirsiniz. Veya gerçekte resmi olan bir belgeyi değiştirerek işleyebilirsiniz. Mevcut resmi bir belgeyi gerçek dışı düzenleyebilirsiniz.

Bu suç Türk Ceza Kanunumuzun  204'üncü maddesinde düzenlenmiştir. Bu suçun mağduru her zaman Devlet'tir. Siz bu suçu işleyerek kamu güveni sarsmış oluyorsunuz. Bu suçtan maddi anlamada ya da manevi anlamda zarar gören kişiler yargılamaya zarar gören kişi olarak katılabilirler. Maddede, resmi belgede sahtecilik suçu tanımlanmıştır.

TCK Madde 204
(1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Resmi belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması halinde, verilecek ceza yarısı oranında artırılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler