Son Dakika... Çankırı Belediye zabıtası 'sahte işyeri ruhsatı' peşinde!

Son Dakika... Çankırı Belediye zabıtası 'sahte işyeri ruhsatı' peşinde!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin dün yaptığı "Çankırı'da 'işyeri ruhsatları'nda sahtecilik iddiası" başlıklı haber gündeme bomba gibi düştü. Belediye zabıta ekipleri dün ve bugün şehir merkezindeki işyerlerini sıkı takip altına aldılar...

Dün bu sayfalarda yer verdiğimiz "Çankırı'da 'işyeri ruhsatları'nda sahtecilik iddiası" başlıklı haberimiz Çankırı gündeminin birinci sırasına oturdu. Haberimizin yayınlanmasından sonra şehir merkezinde yoğun bir 'zabıta denetimi' gözlendiği gelen bilgiler arasında.

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde yaklaşık 14 yıl belediye başkanlığı koltuğunda oturan İrfan Dinç'in dönemi içerisinde sözkonusu 'sahte işyeri açma ruhsatları'nın, işyerinin konumuna göre belirli meblağlarda 'çıkar' (!) sağlanarak verildiği ve bu işyerlerinin elde ettikleri 'sahte işyeri ruhsatı' ile faaliyetlerini sürdürdükleri yönünde gelen bilgileri haberleştiren Sözcü18'in telefonları dün gün boyu susmadı.

KONU, BELEDİYE'NİN GÜNDEMİNDEYMİŞ!
Haberimiz sonrası tarafımıza gelen yeni bilgiler, yaşanan rezaletin boyutlarını giderek genişletiyor. Ancak önümüze düşen yeni bir bilgi bizleri fazlasıyla şaşırttı!

İddialara göre; Çankırı'da alkollü bir restorantın işyeri ruhsatı Belediye'de 'içkili' olarak görünürken, işyerinden alınan ruhsat üzerinde 'Pavyon' (!) ibaresinin bulunması görevlileri şaşkına uğratmış! Yaşanan durumu tutulan zabıtla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na ileten belediye görevlileri, ruhsatlar üzerindeki imzaları Ankara'ya Emniyet'in kriminal şubesine gönderildiği öğrenildi.

'Sahte işyeri ruhsatı' dosyasının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak yeni belgelerle çok daha farklı boyutlara ulaşacağı ifade edilmekte.

SAHTE RUHSATLAR'DA İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR!
Öte yandan Çankırı'da halen faaliyette olan işyerlerinin bilerek ya da bilmeyerek sahip oldukları 'sahte işyeri ruhsatları' ile ilgili olarak sözkonusu evraklarda geçmiş dönemde Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan iki isim ön plana çıkıyor.

Sözcü18 Haber Merkezi olarak, mevcut Çankırı Belediyesi'nin yaptığı ve yapacağı denetimler sonucunda ortaya çıkacak sonuçlarla birlikte, bugün için hukuki nedenlerden dolayı açıklayamadığımız fakat iddiaların merkezinde olan bu isimlerin de kamuoyuna çok daha sağlam delil ve belgeler sunarak açıklanması mümkün olacak.

Gelişmeleri okuyucularımıza aktarmaya devam edeceğiz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler