Son dakika... Çankırı'ya 29.5 milyon Euroluk IPA projesi onaylandı

Son dakika... Çankırı'ya 29.5 milyon Euroluk IPA projesi onaylandı

Yılan hikayesine dönen ve Çankırı'nın önümüzdeki 50 yıllık kaderini önemli ölçüde etkileyecek olan AB destekli IPA projesi imzalanarak start aldı. Güzel haberi Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen sosyal medyadan verdi.

2013 Yılında başlayan Avrupa Birliği IPA Hibe Projesi kapsamında Türkiye’de pilot olarak seçilen ve Lot 2’deki yedi ilin arasında yer alan Çankırı, Aralık 2019'dan bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili biriminde yaşanan sancılı süreci bugün başarıyla tamamladı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, akşam saatlerinde sosyal medya hesapları Facebook ve Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda güzel haberi verdi. Başkan Esen mesajında; "Duyduk duymadık demeyin. Haftayı büyük bir müjde ile kapatıyorum. #Çankırı'mızın geleceğine yönelik en önemli projelerden birisi olan şehir alt yapısına kalıcı çözümler getireceğimiz IPA projesi onaylandı. Hibe bedeli yaklaşık 30 milyon Euro" dedi.

İLGİLİ HABER
Çankırı, IPA Hibe Programı Altyapı Proje çalışmalarından çıkartıldı - TIKLA

İşte o paylaşım:

sosyal-medya-ismail-hakki-cankiri-resim-012.jpg 

HİBE PROJE KAPSAMINDA NELER DEĞİŞECEK?
Avrupa Birliği'nden büyük bir bölümü hibe olarak sağlanacak yaklaşık 29.5 milyon Euroluk destek ile birlikte Çankırı Belediyesi’nin içme suyu ve atık su konularındaki altyapı eksiklikleri ile atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi aşamasında; Aşağıpelitözü köyü hazine arazisinde, Çankırı Belediyesi’ne tahsisi yapılan toplam 97 bin 023 metrekarelik alan içinde, Atık Su Arıtma Tesisi’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

BAŞKAN ESEN: ÇANKIRI'MIZA HAYIRLI OLSUN
Konuyla ilgili olarak kendisine telefonla ulaştığımız Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen; "Göreve geldiğim ilk günden itibaren konu ile ilgili gayret gösterdik. Bugün projenin ingilizce metin olarak ilgili Bakanlık ve Avrupa Birliği tarafının imzalandığı yönünde bilgi bizlere ulaştı. Pazartesi günü de imzalanan metin tercüme edilerek tarafımıza ulaşır. Gerçekleşecek proje ile şehrimizin altyapısı, ana kollektörler ve arıtma tesisi hizmete girecek. Projenin tamamlanması ile birlikte Çankırı'nın asgari 50 yıllık geleceği daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir kent olma ihtimalini güçlendirecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler