SSK ve Bağ-Kur emeklileri hakkında yeni ek zam kararı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri hakkında yeni ek zam kararı

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkarıldığını duyurdu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yeni bir ek zam kararı daha alındı.

TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve emekli aylıklarına yapılan zamma ilişkin soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının ilk yarısı için memur emeklilerinin aylıklarına yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına 5 puanlık ilaveyle birlikte yüzde 42,6 zam yapılmasına ilişkin düzenlemenin TBMM'ye sunulduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmalar sonrasında belli bir noktaya ulaştık. Şimdi buradan 13,5 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı, ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece tüm emeklerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk.

Bir başka ifadeyle hiçbir ayrım yapmaksızın Ocak 2024 itibarıyla ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Bu çok önemli bir karardı. Tüm emeklerimize hayırlı olmasını diliyorum. Teklifimiz şu an Genel Kurul'da, kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacak."

ERDOĞAN YÜZDE 5 EK ZAM KARARINI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Ocak'ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurmuştu.

Artış oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirten Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya yükseltildiğini açıklamıştı.

YENİ KÖK MAAŞLAR

İşte yüzde 49,25'lik artış sonrası yeni kök maaşlar:

- Kök maaşı 4500 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 6716 TL oldu.
- Kök maaşı 4750 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 7089 TL oldu.
- Kök maaşı 5000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 7462 TL oldu.
- Kök maaşı 6000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 8955 TL oldu.
- Kök maaşı 7000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 10448 TL oldu.
- Kök maaşı 8000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 11940 TL oldu.
- Kök maaşı 9000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 13432 TL oldu.
- Kök maaşı 10000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 14925 TL oldu.
- Kök maaşı 11000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 16418 TL oldu.
- Kök maaşı 12000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 17910 TL oldu.

KÖK MAAŞ ÖĞRENME

Emekli maaş detaylarına erişim şöyle:

E-devlet sistemi üzerinde "Emekli Maaşı Sorgulama" bölümünde, emeklilerin kök maaş veya aylık bilgileri görüntülenebilir. Bu bilgilere, https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi web adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sayfada yer alan "Kimliğimi Şimdi Doğrula" seçeneğine tıkladığınızda, kimlik teyidi için TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerekecek. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuzda, sistem sizi otomatik olarak emekli maaş bilgilerinizi görebileceğiniz sayfaya yönlendirecektir.

AKBAŞOĞLU'NDAN "HAYIRLI OLSUN" PAYLAŞIMI

AK Parti Çankırı milletvekili ve Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu X hesabından yaptığı paylaşımda "Hayırlı olsun..." başlığı altında "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını memur emeklilerimizde olduğu gibi %49,25'e yüseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Hayırlı olsun..." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler